Jump to content

odelay

  • Content Count

    538
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by odelay

  1. Thanks Zack - good to know that your switch worked better than the bridging method. I haven’t used a switch before, but it’s certainly something I’ll consider. Cheers 🙏
  2. Grazie Fillipo - NAS is now connected 🙏 My bad! I had failed to use the admin login. (My user account is supposed to have full access..) Reason for wanting to try the bridge option was partly becauseI was curious to see if cutting out the modem might have an impact on sound quality. There is a big difference in the sound I get from the local SD card compared to the NAS, so have been thinking about how I might improve it... maybe try to a local USB drive with a good power supply... or even an array of SD cards via USB...
  3. Has anyone setup a network bridge? Fillipo was kind enough to connect my old Synology NAS after I failed. But having had to replace it with another one, I have been unable to set it up (be that through NFS or CIFS). I hoped I could wire the Ethernet directly to the PC (as it has two Ethernet ports). Setting up a bridge on a Mac (with my uRendu) was pretty straight forward, but I have had no success with GP for my NAS. Beyond the network bridge page, is there anything else I need to do? Sorry if I missed something obvious ... luke
  4. Apologies — I am slow! I hadn’t realised system info displayed output ... thinking it only showed what GP believed the DAC was capable of... All good: whilst playing a given track, system info accurately displays original sampling rates for 44.1 or 96kHz (that I tested), as well as displaying “DSD_U32_BE” for DSD. Case closed. My bad.
  5. You may well be right. The developer (Berrie) seemed confident the output frequency was accurate, suggesting the problem was that MPD didn’t support DSD for my DAC. I would be curious if anyone using Rigelian notices similar outputs on DSD files.
  6. Appreciate that Flippo — does that mean that the system info will display what MPD is outputting? I thought it must only show that the DAC is recognised to be able to play DSD). The screenshot above is from the system info and Rigelian. Rigelian displays all DSD tracks as having lower sampling rates (like DSD64 shown as outputting at 352kHz and I think DSD256 was at 1,408kHz). This would make sense if using DOP, but had it set to ‘native’. So I figured MPD wasn’t supporting my DAC. It sounds good, but it would be reassuring to know I wasn’t downsampling.
  7. Grazie @stefano_mbp, I should have mentioned that. I appreciate the suggestion. Yes, I tried both the native and DOP option, but both gave me the same sampling rate (352kHz). I am not wanting to engage upsampling, but also tried the various DSD options with SOX and SRC.
  8. Thanks Flippo — I’ve really been enjoying the sound I’m getting through GP (default kernel). Whilst GP believes my DAC supports DSD, MPD doesn’t (as far as I can gather — I think my DAC plays DSD natively with LMS or with a Mac over DOP). My DAC isn’t shown on a list that are known to be supported by MPD. I have tried using the non-RT kernels, without effect. Is there a workaround? 🤔🙏🤞 DAC: Audio GD R-27 (discrete R2R, natively supports up to DSD512) USB: Singxer F-1 (XMOS 208) - natively supports up to DSD512
  9. Grazie @antonellocaroli, good to know. I have updated the database a lot over the past few days. No joy, as of yet... Leaving the setting blank doesn’t show artwork. I’ll try some other iOS apps 🤞
  10. Noob question: how can I get the cover art to show up using MPD? I am using Soundirok currently. I have cover art included in most album folders, but some is embedded within the track file. I have most of my music on a (synology) NAS and the rest on the GP PC (on a separate TF card). i tried the IP address that my NAS is mounted on ((GP IP)/mnt/samba/Music_1) and the direct IP address of the music folder. No joy. Sorry to complicate the post with a second question.... My first attempt changing kernels with GP v2.3 killed the syst
  11. I want to give a big thanks to @antonellocarolifor his work setting up my system. He put a lot of time and effort into all my ineptitude. Now, I’m able to play in RAM mode. (To my great surprise, I cant say I heard a difference than when booting from an SSD USB stick). As keeping power low is critical in my system, I was relieved to be able to limit the CPU speeds. This simple script works for RAM mode — but you have to save it to RAM, reboot, then boot to RAM mode again... (obviously, you can set it to whatever you want.. my 8550U suggested this as a possible spe
  12. I’m a complete GP noob. I must be missing missing the bleeding obvious.... So apologies ... I’m trying with the older, 2.3 version, as I don’t have a registration for 3 version. I used the default kernel. Having seemingly connected my Synology NAS via NFS, I’ve been unable to get my library to show up (MPD or LMS). Running the system check, I could see that the software was installed, the NAS and USB DAC was recognised, I have installed LMS/Squeezelite R2, MPD, UPMPDCLI. iPeng seemed to suggest there were artists, but no albums would show up w
  13. I’ve yet to update - anyone notice a difference in sound with the new kernel?
  14. Apologies for my late reply (not seeing notifications it seems - sorry). All good now - 2.8 is working well. Really clueless as to the problem.. after several reboots... it just worked. I did get another static episode, but since it rebooted, it’s worked flawlessly (touch wood..) I am thrilled that I am now able to use my USB cable with the V+ pin taped over. So now my DAC powers the XMOS USB board - without having to reboot the uRendu. As the uRendu is connected directly to my mini PC, I wasn’t able to access the GUI... and given the terrible design (my own!) o
  15. Thanks Donivey - I have just had another go tonight, but can’t access the GUI .. that was at least possible when I tried a few days ago.. the Daphile/LMS server recognises the Squeezelite player on the uRendu, but it’s only playing static. I saw a post on another thread where Jesus warned someone about a possible ‘static’ issue if they reduced the latency (delay) too much. But not at all sure that he was referring to the white noise static I’m getting. So will check that... if I ever get the uRendu connected to the network again (resenting the router didn’t seem to help, sadly)
  16. I am only getting static/white noise when I play through Sonicorbiter 2.8 using Squeezelite. This has been tested when uRendu is wired to Asus Router. I can access the GUI fine. I have disabling DSD/DOP, but that doesn’t help. I use a Burson Conductor V2+ with an XMOS USB board. It all worked fine with 2.6 and 2.7. I have tried rebooting the uRendu and DAC. All appears fine through the Sonicorbiter interface, iPeng and Daphile’s interface. Tracks play... but only static comes through (stops as soon as I pause playback). Any ideas?
  17. I wanted to try Daphile for the first time... but was not able to connect my Synology NAS or my uRendu. Like Richard, I wanted to connect the uRendu directly from the PC (Kaby lake, i7 8550u). PC has two ethernet ports, so thought this would work. It’s easy to do on Mac and Windows, but I’ve never used Linux (wouldn’t count the uRendu!). My NAS has an IP address that doesn’t seem to change, but that isn’t working with Daphile (following NFS guide). The uRendu does change its IP address between 192.168.1.7 and one similar I tried. But neither connected to Daphile. Any sugges
  18. Glad that worked for you there! i am a complete dunce with this stuff... I bought this Synology as my first NAS about 6mths back... so still figuring out which way is up... (on that note, it is actually sideways..)
  19. Apologies for not being clear. As bnbayer noted, I was indeed referring to the Control Panel in Synology's DSM. I found a number of actual duplicates using Synology's (free) Storage Analyser app. I also freed 1.8tb of phantom space by removing SynologyDrive - yay! I certainly feel feel relieved to got that sorted... it was driving me up the wall. I certainly hope others suffering from that kind of issue can find their cure soon 🙏
  20. I think i have sorted my duplicates issue. It was my NAS, not Audirvana that was responsible. Someone from Damien’s team suggested it might be related to my Synology. After chasing a number of red herrings, it was re-indexing my ‘music’ folder that seemed to fix it. If you think you might have this issue: Go to Control Panel > Indexing Service > Media Indexing.... https://www.synology.com/en-uk/knowledgebase/DSM/help/DSM/AdminCenter/application_mediaindexservice_general Thanks to those there who offered suggestions - and to the sma
  21. hey Lotriwer, did you ever try it? I was curious, myself!
  22. Seasons greetings to all 🎄🙂 I have been really enjoying the sound I'm getting from 3.5+. However, I have struggled with persistent duplicates (on Sierra). I thought I had solved this by adding new files whilst Audirvana is shut down, but alas... Creating new libraries every few weeks seems to help, but new duplicates (of old files) continue popping up.. or perhaps, it takes a few weeks to spot them (usually doubling of tracks within an album, but sometimes a doubling of albums)... Any suggestions would be appreciated. As upsampling to DSD and hardware came up, does anyone think
  23. Whilst I never used the browsing features, I too primarily pick albums (rarely if ever tracks) from genres. However, I’ve created about 20+ smart playlists based on genres (another 60-odd based on albums and artists). Hard for Damien and co. to cater for all our different ... ‘play-flows’. Hopefully, the new remote can be developed over time. 🙂
  24. Merci for the remote update, Damien 🙏 As one of many who run a headless set up, the less I have to use a VNC, the better. Being able to edit playlists would be enormously helpful. Future updates that I would be grateful for: 1. Being able to add full albums to the end of the playlist queue (like the old version) 2. Edit criteria for smart playlists (add, edit or delete criteria) 3. Editing metadata (at least for album artists, album titles and genres) ... but maybe I’m the only one..?
  25. I have been able to import old playlists by adding “.m3u8” to the file name - but may work using “.m3u” too? (I never used iTunes). I had spent some time making new playlists in 3.5, before finding this trick... Hope that helps others.
×
×
  • Create New...