Jump to content

Recommended Posts

I purchased a new Mac Mini (with Catalina) and moved my Music Library to it from the old Mac Mini also Catalina.  The album artwork is not showing on the new but does show on the old.

I have closed Music.  I have restarted the new Mini.  I have go to file/library/get album artwork .  None of this worked, still no artwork displayed.  When I go to songs and get info for that song, the album artwork is there.

 

Any suggestions welcomed.  Thanks

Link to post
Share on other sites

Kirk

Here is a reply I found in the iTunes support community:

"This is a bug in Catalina and iOS. There is nothing you can do.

 

If you Google the issue you will come across a number of workarounds, all with varying degrees of success.

This bug no longer has a chance at being fixed, since it was never a show-stopping bug, and the time window for Catalina refinements has long passed, as we move into the cycle of the next OS release by Apple.

 

Based on the history of Agile development practices at Apple, this bug will be carried over into all future releases of Apple Music apps, until they are replaced by a new app, like Music replaced iTunes, since the code where the bug is will not be revisited unless a security flaw is exploited in that specific area of the code base."

Link to post
Share on other sites

This morning I purchased the remainder of an album.  When I looked for the album in the recently added collection, the album artwork was showing.  When I merged the new files with the old files, the album artwork was missing.  

Link to post
Share on other sites
On 6/15/2020 at 3:54 PM, cambridgehank said:

This morning I purchased the remainder of an album.  When I looked for the album in the recently added collection, the album artwork was showing.  When I merged the new files with the old files, the album artwork was missing.  

 

By "merged" do you mean moved it to the new Mac? I've got some that I've moved from my iMac to my laptop that still don't display. It's frustrating, and I don't know why. 

I write about Macs, music, and more at Kirkville.

Author of Take Control of macOS Media Apps

Co-host of The Next Track podcast.

Link to post
Share on other sites
33 minutes ago, kirkmc said:

 

By "merged" do you mean moved it to the new Mac? I've got some that I've moved from my iMac to my laptop that still don't display. It's frustrating, and I don't know why. 

The three new songs and the four previous songs were filed in two different folders by the iTunes Store.  The new files were listed as a compilation and I changed that and the program merged the two files.  No more album artwork for the new songs.

Link to post
Share on other sites
8 hours ago, GregWormald said:

Do you know if your artwork is integrated in the individual files, or just for each album?

Ever song I checked has album artwork in the file information.  Yet, in album view, song list view, and playlist there is no artwork shown.

Link to post
Share on other sites
On 6/17/2020 at 11:36 AM, cambridgehank said:

Ever song I checked has album artwork in the file information.  Yet, in album view, song list view, and playlist there is no artwork shown.

 

Two things you can try:

 

- run Doug's Re-Embed Artwork script on a set of files (Album) https://dougscripts.com/itunes/scripts/ss.php?sp=reembedartwork

 

- deleting the artwork (use Cut) from the whole set of files (Album) then click Ok. Re-open the set of files (Album), select Artwork tab and paste image, click Ok then run Doug's Re-Embed Artwork script; sometimes this doesn't work – I work around it by adding a character to Comments field after pasting the image, click Ok, run Doug's Re-Embed Artwork script then re-open the set of files (Album) and delete what I put in the Comments field. (you can avoid this last step by f.e. writing the record label name in the Comments field and keep the info)

 

 

I sometimes have issues with the first track of a downloaded FLAC album when converted with XLD (the artwork never "sticks" to that track). It doesn't happen when I convert with Max. Crazy stuff...

"Science draws the wave, poetry fills it with water" Teixeira de Pascoaes

Link to post
Share on other sites

I discovered Doug's app.  I have been using it with my albums (3004 of them) since Sunday morning.  Most of the albums respond to the re-embed artwork, some do not.  I will try your cut and paste to see if the ones respond to that.  

 

I select the album songs and run the app.  As I sid most of the time this works.  Every so often it does not.  The app runs and quits before the Music App displays the album artwork  This happens on a one track or multi track album.

 

Twice when there was no album artwork showing and I went back to album view, the artwork appeared.  That was strange.

I wish there was a way to get an error report about why the artwork did not re-embed.

Thanks

Link to post
Share on other sites
6 hours ago, semente said:

 

Two things you can try:

 

- run Doug's Re-Embed Artwork script on a set of files (Album) https://dougscripts.com/itunes/scripts/ss.php?sp=reembedartwork

 

- deleting the artwork (use Cut) from the whole set of files (Album) then click Ok. Re-open the set of files (Album), select Artwork tab and paste image, click Ok then run Doug's Re-Embed Artwork script; sometimes this doesn't work – I work around it by adding a character to Comments field after pasting the image, click Ok, run Doug's Re-Embed Artwork script then re-open the set of files (Album) and delete what I put in the Comments field. (you can avoid this last step by f.e. writing the record label name in the Comments field and keep the info)

 

 

I sometimes have issues with the first track of a downloaded FLAC album when converted with XLD (the artwork never "sticks" to that track). It doesn't happen when I convert with Max. Crazy stuff...

I tried your cut and paste tactic.  I cut the artwork from the album and from the individual songs.  When I went back, the artwork had reappeared?  Not sure why?

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, cambridgehank said:

I tried your cut and paste tactic.  I cut the artwork from the album and from the individual songs.  When I went back, the artwork had reappeared?  Not sure why?

 

I've seen it happen. Weird stuff.

You could try this, sometimes it works:

Cut the artwork. Click OK. Run the Re-Embed script. Open file. If there's still artwork delete it. Close. Run script. Open and paste artwork. Add text (i.e. label) to Comments field. Click OK. Run script.

 

I've noticed that some file will not retain the artwork unless one adds text to at least one field after the artwork has been pasted and the script has been run.

"Science draws the wave, poetry fills it with water" Teixeira de Pascoaes

Link to post
Share on other sites

this is how I done ..

 

created a new library and re import all the songs again

 

B&W 800 Diamond D2, Goldmund Eidos Reference CD, Goldmund Telos 600, Goldmund Mimesis 32, Cello Audio Palette MIV.[br]MacBook Pro, LIO, Mytek 192, HD800, Luxman SQ-38U, Luxman MQ-88u

Link to post
Share on other sites
On 7/3/2020 at 12:20 PM, cambridgehank said:

Did you use an old iTunes library for your new library?

 

If you don't mind losing "ratings", "playlists", etc. then you can import the contents of "Library name (f.e. iTunes)">iTunes Media>Music folder into a new library.

ALT+click on the iTunes programme, select "Create New Library" and name it whatever you fancy.

"Science draws the wave, poetry fills it with water" Teixeira de Pascoaes

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...