Jump to content
thotdoc

Can't access orendu from sonic orbiter software

Rate this topic

Recommended Posts

Music stopped after chattering.

 

I restored 'machines' and need to point to orendu

 

I went to sonicorbiter.com and tried to 'manage' the orendu, it generates address but over a two day period, the address cannot be opened up...it hangs up.

 

Help appreciated


Main: sonicTransporter I5>ultraRendu/ghent/UltraCap 1.2> WireWorld Platinum>Wyred4Sound 2 DSD> Atma-sphere MP-1 3.1> Atma-sphere MA-1 3.1> Maggie 1.7, Quad (sub),Speaker cable: Zero Autoformers, Interconnects , Analysis Plus Silver Oval-In, Nordost Heimdall, Power Cables: Synergistic./Shunyata>Chang Litespeed 

HT:Dish>OPPO>Marantz>Hegel> 3-Maggies/2-Quads>REL Gibraltar>Custom Wire loom>APS>Samsung Plasma 55"

Share this post


Link to post
Share on other sites

It could be an overheating issue. Try unplugging power and let unit cool down for several minutes (e.g. 15-30 minutes) then power back up.

 

If I reboot my unit for an update, then it usually will not show up in the SonicOrbiter panel. Solution is to let it cool down and everything works again. Note that it can take a few minutes after powering back up to show up in panel, just takes time to boot so be patient.

 

Moving forward, is your unit in an enclosed space where heat can build up?


Eric


Ubuntu Studio Linux box (i7-9700, 8 cores, 16GB RAM, Roon, HQP) > fiber optic > MikroTik CRS305-1G-4S+ > fiber optic > opticalRendu (HQP NAA) > Holo Cyan (DSD version) > Goldpoint passive preamp > Nord One UP NC500MB mono blocks > Klipsch La Scala

Share this post


Link to post
Share on other sites

will try but doubt it. The unit is in open space in my basement.

 

I will try and report back, however


Main: sonicTransporter I5>ultraRendu/ghent/UltraCap 1.2> WireWorld Platinum>Wyred4Sound 2 DSD> Atma-sphere MP-1 3.1> Atma-sphere MA-1 3.1> Maggie 1.7, Quad (sub),Speaker cable: Zero Autoformers, Interconnects , Analysis Plus Silver Oval-In, Nordost Heimdall, Power Cables: Synergistic./Shunyata>Chang Litespeed 

HT:Dish>OPPO>Marantz>Hegel> 3-Maggies/2-Quads>REL Gibraltar>Custom Wire loom>APS>Samsung Plasma 55"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok that wasn't't the problem.

 

Roon would find the music file but not play it.

 

I 1) removed the power cables from the Rendu and the DAC, turned DAC off.

2) reconnected them after a minute and turned the DAC back on

3) went to apps (sonicorbiter)/DAC diagnostics and confirmed the dAC was present

4) went to settings/Roon Ready and pressed save

5) went to Roon/settings/audio and enabled the Rendu

 

Roon would find the music file but not play it.

 

That has typically worked in the past.

 

An anomaly: In 5) above...Settings, Sonictransport, the page that I used to enable the opticalrendu, in the Squeezebox part of the page I'm getting the searching symbol.

It states, "if you don't see your Squeezebox devices make sure that LMS is turned off. 

1) I don't really know what a squeezebox device is, is the rendu a squeezebox device? and I don't know what and where an LMS is in order to turn it off. 

 

Does this have anything to do with my issue? How do I find the LMS and turn it off.

 

It's funny...or not...I'm doing this without understanding any of the process that I'm trying to use to make the music work.  So, please make suggestions concrete.

 

Thank you


Main: sonicTransporter I5>ultraRendu/ghent/UltraCap 1.2> WireWorld Platinum>Wyred4Sound 2 DSD> Atma-sphere MP-1 3.1> Atma-sphere MA-1 3.1> Maggie 1.7, Quad (sub),Speaker cable: Zero Autoformers, Interconnects , Analysis Plus Silver Oval-In, Nordost Heimdall, Power Cables: Synergistic./Shunyata>Chang Litespeed 

HT:Dish>OPPO>Marantz>Hegel> 3-Maggies/2-Quads>REL Gibraltar>Custom Wire loom>APS>Samsung Plasma 55"

Share this post


Link to post
Share on other sites

I rebooted the sonic transporter and ....music.

 

that said, I'd like to know what an LMS is and how to turn it off..if it should be turned off :-) 


Main: sonicTransporter I5>ultraRendu/ghent/UltraCap 1.2> WireWorld Platinum>Wyred4Sound 2 DSD> Atma-sphere MP-1 3.1> Atma-sphere MA-1 3.1> Maggie 1.7, Quad (sub),Speaker cable: Zero Autoformers, Interconnects , Analysis Plus Silver Oval-In, Nordost Heimdall, Power Cables: Synergistic./Shunyata>Chang Litespeed 

HT:Dish>OPPO>Marantz>Hegel> 3-Maggies/2-Quads>REL Gibraltar>Custom Wire loom>APS>Samsung Plasma 55"

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, thotdoc said:

I rebooted the sonic transporter and ....music.

 

that said, I'd like to know what an LMS is and how to turn it off..if it should be turned off 🙂

 

Never used LMS (software) or Squeezebox (hardware) units but this might help explain it:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Logitech_Media_Server

 

If you are using Roon with the opticalRendu, you shouldn't need LMS.


Eric


Ubuntu Studio Linux box (i7-9700, 8 cores, 16GB RAM, Roon, HQP) > fiber optic > MikroTik CRS305-1G-4S+ > fiber optic > opticalRendu (HQP NAA) > Holo Cyan (DSD version) > Goldpoint passive preamp > Nord One UP NC500MB mono blocks > Klipsch La Scala

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, ericuco said:

 

Never used LMS (software) or Squeezebox (hardware) units but this might help explain it:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Logitech_Media_Server

 

If you are using Roon with the opticalRendu, you shouldn't need LMS.

 

This, unless your DAC has some other input besides USB, which is what the Optical Rendu has. If your DAC does have USB, you can go straight from the Optical Rendu to your DAC via USB and skip an entire step.


No electron left behind...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for your help

 

Stay safe

 

We're in it together...we can do it together


Main: sonicTransporter I5>ultraRendu/ghent/UltraCap 1.2> WireWorld Platinum>Wyred4Sound 2 DSD> Atma-sphere MP-1 3.1> Atma-sphere MA-1 3.1> Maggie 1.7, Quad (sub),Speaker cable: Zero Autoformers, Interconnects , Analysis Plus Silver Oval-In, Nordost Heimdall, Power Cables: Synergistic./Shunyata>Chang Litespeed 

HT:Dish>OPPO>Marantz>Hegel> 3-Maggies/2-Quads>REL Gibraltar>Custom Wire loom>APS>Samsung Plasma 55"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you


Main: sonicTransporter I5>ultraRendu/ghent/UltraCap 1.2> WireWorld Platinum>Wyred4Sound 2 DSD> Atma-sphere MP-1 3.1> Atma-sphere MA-1 3.1> Maggie 1.7, Quad (sub),Speaker cable: Zero Autoformers, Interconnects , Analysis Plus Silver Oval-In, Nordost Heimdall, Power Cables: Synergistic./Shunyata>Chang Litespeed 

HT:Dish>OPPO>Marantz>Hegel> 3-Maggies/2-Quads>REL Gibraltar>Custom Wire loom>APS>Samsung Plasma 55"

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, thotdoc said:

I rebooted the sonic transporter and ....music.

 

that said, I'd like to know what an LMS is and how to turn it off..if it should be turned off 🙂

 

LMS is Logitech Media Server.  Your Sonic Transporter, what software is it running? It is capable of running Squeezebox and also running Roon Server, although best not to try both at the same time, if that is even possible.


No electron left behind...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...