Jump to content
sfseay

Digione Signature No Longer on Network After Update

Recommended Posts

I just received my new Allo Digione Signature player yesterday.  I logged into the device using the web interface and was notified there was an update to DietPi available.  I clicked update and after an hour it hasn't come back online and Roon no longer sees the device.  I'm unable to ping the IP address (static).  How can I get the Digione Signature to come back online?


 

MAIN SYSTEM - SST Ambrosia 2000 Second Edition Preamp and Son of Ampzilla II Amp, dCS Debussy DAC, Bricasti M5 Streamer, PS Audio P3 Power Plant, Aurender ACS10 Server/Streamer, Focal Sopra No. 1 Speakers, JL Audio F112 Subwoofer, Elac SUB3070 Subwoofer, 20TB Synology NAS, Small Green Computer i5/1TB SSD running Roon

HOME OFFICE SYSTEM - NAD M10 Integrated Amp/Streamer/DAC, Auralic Altair Streamer/DAC, Oppo BDP-103 SACD, KEF LS50 Speakers

Share this post


Link to post
Share on other sites

You've tried powering it down and powering it back up, I'm sure, right?

 

If things still don't work, are you able to burn a fresh OS to an SD card?

 

With these types of devices, it's a good idea (in my opinion) to have a card reader for burning and some spare SD cards around.  You can get everything going if there's ever a problem and you can even try out different operating systems.

 

Examples:

https://www.amazon.com/dp/B073K14CVB/ref=twister_B07B3MFBHY?_encoding=UTF8&psc=1

https://www.amazon.com/gp/product/B0056TYRMW/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did power off the device after about an hour of waiting for it to come back online.  I haven't tried to burn a fresh OS but will give that a try.

 

Thanks for the reply.


 

MAIN SYSTEM - SST Ambrosia 2000 Second Edition Preamp and Son of Ampzilla II Amp, dCS Debussy DAC, Bricasti M5 Streamer, PS Audio P3 Power Plant, Aurender ACS10 Server/Streamer, Focal Sopra No. 1 Speakers, JL Audio F112 Subwoofer, Elac SUB3070 Subwoofer, 20TB Synology NAS, Small Green Computer i5/1TB SSD running Roon

HOME OFFICE SYSTEM - NAD M10 Integrated Amp/Streamer/DAC, Auralic Altair Streamer/DAC, Oppo BDP-103 SACD, KEF LS50 Speakers

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did power off the device after about an hour of waiting for it to come back online.  I haven't tried to burn a fresh OS but will give that a try.

 

Thanks for the reply.


 

MAIN SYSTEM - SST Ambrosia 2000 Second Edition Preamp and Son of Ampzilla II Amp, dCS Debussy DAC, Bricasti M5 Streamer, PS Audio P3 Power Plant, Aurender ACS10 Server/Streamer, Focal Sopra No. 1 Speakers, JL Audio F112 Subwoofer, Elac SUB3070 Subwoofer, 20TB Synology NAS, Small Green Computer i5/1TB SSD running Roon

HOME OFFICE SYSTEM - NAD M10 Integrated Amp/Streamer/DAC, Auralic Altair Streamer/DAC, Oppo BDP-103 SACD, KEF LS50 Speakers

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, clipper said:

You've tried powering it down and powering it back up, I'm sure, right?

 

If things still don't work, are you able to burn a fresh OS to an SD card?

 

With these types of devices, it's a good idea (in my opinion) to have a card reader for burning and some spare SD cards around.  You can get everything going if there's ever a problem and you can even try out different operating systems.

 

Examples:

https://www.amazon.com/dp/B073K14CVB/ref=twister_B07B3MFBHY?_encoding=UTF8&psc=1

https://www.amazon.com/gp/product/B0056TYRMW/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1

 

I found the problem.  When the Digione rebooted after the updating the OS, it wiped out the IP address I had previously set when I changed the settings from dynamic to static.  To get around this I logged into the DigiOne by using http://dietpi.local.  I reset the network settings to STATIC and set the IP address.  Now it is all good.


 

MAIN SYSTEM - SST Ambrosia 2000 Second Edition Preamp and Son of Ampzilla II Amp, dCS Debussy DAC, Bricasti M5 Streamer, PS Audio P3 Power Plant, Aurender ACS10 Server/Streamer, Focal Sopra No. 1 Speakers, JL Audio F112 Subwoofer, Elac SUB3070 Subwoofer, 20TB Synology NAS, Small Green Computer i5/1TB SSD running Roon

HOME OFFICE SYSTEM - NAD M10 Integrated Amp/Streamer/DAC, Auralic Altair Streamer/DAC, Oppo BDP-103 SACD, KEF LS50 Speakers

Share this post


Link to post
Share on other sites



×
×
  • Create New...