Jump to content
RubenV

Problems with WS2019 and AO3.00

Rate this topic

Recommended Posts

Hi!

 

After buying AO3.0 I decided to upgrade my audio and control pc from ws2016 to ws2019. After installing the OS on both systems, update all the drivers and install HQPlayer

together with NAA, I verified that everything worked properly, sound is coming out of the speakers. (Audio and control pc do not have a direct connection and use the same switch)

 

However, after running AO on the audio pc to start with, HQPlayer can't see NAA so I can't select a device as backend under settings of HQPlayer. I tried to restore all settings and services, but still no sound. I have tried the ultimate mode with as less services disabled as possible but still no sound. I did a new windows installation, without AO and I had sound right away. After this I tried AO but this time on with the expert setting, and again no sound. 

 

I have done a lot of AO installations on my systems over the past year (WS2012, 2016 and now 2019) and never encountered any problems with AO. What am I missing?


Mobile: iPhone 6s 128Gb > Chord Hugo > Shure 846

Stereo: PPA dual streamer setup with JPlay and AO > Lampizator Golden Gate SE > Classe Omega Preamp MKII > 2xNord On UP NC500DM > Linkwitz LX521

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Ruben

 

Sorry for the late reply, but very glad you alread found the solution! :) btw, the change which caused this issue must have been within HQPlayer, not AO.

 

Very best,

AudioPhil


ıllıllı [  ...AO 3.00 IS HERE... ] ıllıllı
____________________________________________________________________________________

 

Shop | Core Audio Music Server | Reviews | Reference System | AudiophileOptimizer 3.00 | PDF Guide

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Ruben :)

 

...thanks a lot for the flowers!

 

AO disables IPv6 since its first version from 2013, this never changed since then. But obviously HQPlayer seems now to be relying on IPv6 while it didn't in the past.

 

will integrate this somehow for AO 3.10 including support for HQPlayer 4 👍🏼
 

very best,

AudioPhil


ıllıllı [  ...AO 3.00 IS HERE... ] ıllıllı
____________________________________________________________________________________

 

Shop | Core Audio Music Server | Reviews | Reference System | AudiophileOptimizer 3.00 | PDF Guide

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/20/2020 at 5:38 PM, RubenV said:

Never had this kind of SQ in my system, so happy with it :)

 

 

Ditto. Having recently gone to 2019 with AO v3 on my Roon Core server my system has never sounded better.

 

(I have not tried HQP.)



"Don't Believe Everything You Think"

System

Share this post


Link to post
Share on other sites

...love to hear and read that! 😍

 

but why then has this topic such an awful thread title? 🙂


ıllıllı [  ...AO 3.00 IS HERE... ] ıllıllı
____________________________________________________________________________________

 

Shop | Core Audio Music Server | Reviews | Reference System | AudiophileOptimizer 3.00 | PDF Guide

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...