Jump to content
bobfa

Signature rendu Optical problems with SQLite

Rate this topic

Recommended Posts

I had been running  Signature Rendu SE optical as a Roon endpoint and I want to go back and try the local data stored on the big card I purchased from you and run LMS.

 

I updated the OS to the latest version:

 

Version: 2.7
Model: Signature Rendu SE
IP Address: 192.168.1.178
MAC: D0:63:B4:01:E2:91
Serial Number: 01EE22

 

 

I installed LMS and Sqlite.

 

When I start Sqlite it stops.  I have uninstalled and re-installed.  I have shutdown and powered back up.  

 

I am stuck.  Where should I go next.?

 

bob

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, bobfa said:

I had been running  Signature Rendu SE optical as a Roon endpoint and I want to go back and try the local data stored on the big card I purchased from you and run LMS.

 

I updated the OS to the latest version:

 

Version: 2.7
Model: Signature Rendu SE
IP Address: 192.168.1.178
MAC: D0:63:B4:01:E2:91
Serial Number: 01EE22

 

 

I installed LMS and Sqlite.

 

When I start Sqlite it stops.  I have uninstalled and re-installed.  I have shutdown and powered back up.  

 

I am stuck.  Where should I go next.?

 

bob

I went back to my other microsd card the one that came with the player.  

NOTE I also tested with the Chord Mojo and everything seems to work properly with it 

On the Kii Control Sqlite stays connected but I am not getting any music. Here is the output from the diagnostices

 

DAC description: Kii Control      20b1:30a2

Diagnostic information for this DAC

Kii Audio Kii Control at usb-ci_hdrc.1-1.1.1, high speed : USB Audio

Playback:
  Status: Running
    Interface = 1
    Altset = 1
    Packet Size = 72
    Momentary freq = 44104 Hz (0x5.8350)
    Feedback Format = 16.16
  Interface 1
    Altset 1
    Format: S32_LE
    Channels: 2
    Endpoint: 1 OUT (ASYNC)
    Rates: 44100, 48000, 88200, 96000, 176400, 192000, 352800, 384000, 705600, 768000
    Data packet interval: 125 us
  Interface 1
    Altset 2
    Format: S16_LE
    Channels: 2
    Endpoint: 1 OUT (ASYNC)
    Rates: 44100, 48000, 88200, 96000, 176400, 192000, 352800, 384000, 705600, 768000
    Data packet interval: 125 us
access: RW_INTERLEAVED
format: S32_LE
subformat: STD
channels: 2
rate: 44100 (44100/1)
period_size: 441
buffer_size: 1764
Simple mixer control 'Kii Audio Internal Clock Validity',0
  Capabilities: pswitch pswitch-joined
  Playback channels: Mono
  Mono: Playback [on]

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, bobfa said:

I had been running  Signature Rendu SE optical as a Roon endpoint and I want to go back and try the local data stored on the big card I purchased from you and run LMS.

 

I updated the OS to the latest version:

 

Version: 2.7
Model: Signature Rendu SE
IP Address: 192.168.1.178
MAC: D0:63:B4:01:E2:91
Serial Number: 01EE22

 

 

I installed LMS and Sqlite.

 

When I start Sqlite it stops.  I have uninstalled and re-installed.  I have shutdown and powered back up.  

 

I am stuck.  Where should I go next.?

 

bob

Go to Apps / SqueezeLite and press Save. Please...default settings only. 

Then go Apps DAC Diagnostics and make sure your DAC is listed there or SL will not start.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, bobfa said:

I went back to my other microsd card the one that came with the player.  

NOTE I also tested with the Chord Mojo and everything seems to work properly with it 

On the Kii Control Sqlite stays connected but I am not getting any music. Here is the output from the diagnostices

 

DAC description: Kii Control      20b1:30a2

Diagnostic information for this DAC

Kii Audio Kii Control at usb-ci_hdrc.1-1.1.1, high speed : USB Audio

Playback:
  Status: Running
    Interface = 1
    Altset = 1
    Packet Size = 72
    Momentary freq = 44104 Hz (0x5.8350)
    Feedback Format = 16.16
  Interface 1
    Altset 1
    Format: S32_LE
    Channels: 2
    Endpoint: 1 OUT (ASYNC)
    Rates: 44100, 48000, 88200, 96000, 176400, 192000, 352800, 384000, 705600, 768000
    Data packet interval: 125 us
  Interface 1
    Altset 2
    Format: S16_LE
    Channels: 2
    Endpoint: 1 OUT (ASYNC)
    Rates: 44100, 48000, 88200, 96000, 176400, 192000, 352800, 384000, 705600, 768000
    Data packet interval: 125 us
access: RW_INTERLEAVED
format: S32_LE
subformat: STD
channels: 2
rate: 44100 (44100/1)
period_size: 441
buffer_size: 1764
Simple mixer control 'Kii Audio Internal Clock Validity',0
  Capabilities: pswitch pswitch-joined
  Playback channels: Mono
  Mono: Playback [on]

This shows playback of 44.1 content. FYI that page needs to be refreshed each time you want to get the current data. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, vortecjr said:

This shows playback of 44.1 content. FYI that page needs to be refreshed each time you want to get the current data. 

OK I have restarted everything and I am trying to play from several sources, Internet radio, tidal, local files and there is no audio.

 

I am playing a tidal track right now and there is no audio from the Kii Speakers.

 

NOTE: If I reboot the SRSEO and hook it up to my Chord Mojo all works fine so this is an interaction with the Ki Threes! 

 

DAC description: Kii Control      20b1:30a2

Diagnostic information for this DAC

Kii Audio Kii Control at usb-ci_hdrc.1-1.1.1, high speed : USB Audio

Playback:
  Status: Running
    Interface = 1
    Altset = 1
    Packet Size = 72
    Momentary freq = 44103 Hz (0x5.8348)
    Feedback Format = 16.16
  Interface 1
    Altset 1
    Format: S32_LE
    Channels: 2
    Endpoint: 1 OUT (ASYNC)
    Rates: 44100, 48000, 88200, 96000, 176400, 192000, 352800, 384000, 705600, 768000
    Data packet interval: 125 us
  Interface 1
    Altset 2
    Format: S16_LE
    Channels: 2
    Endpoint: 1 OUT (ASYNC)
    Rates: 44100, 48000, 88200, 96000, 176400, 192000, 352800, 384000, 705600, 768000
    Data packet interval: 125 us
access: RW_INTERLEAVED
format: S32_LE
subformat: STD
channels: 2
rate: 44100 (44100/1)
period_size: 441
buffer_size: 1764
Simple mixer control 'Kii Audio Internal Clock Validity',0
  Capabilities: pswitch pswitch-joined
  Playback channels: Mono
  Mono: Playback [on]

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, bobfa said:

OK I have restarted everything and I am trying to play from several sources, Internet radio, tidal, local files and there is no audio.

 

I am playing a tidal track right now and there is no audio from the Kii Speakers.

 

NOTE: If I reboot the SRSEO and hook it up to my Chord Mojo all works fine so this is an interaction with the Ki Threes! 

 

DAC description: Kii Control      20b1:30a2

Diagnostic information for this DAC

Kii Audio Kii Control at usb-ci_hdrc.1-1.1.1, high speed : USB Audio

Playback:
  Status: Running
    Interface = 1
    Altset = 1
    Packet Size = 72
    Momentary freq = 44103 Hz (0x5.8348)
    Feedback Format = 16.16
  Interface 1
    Altset 1
    Format: S32_LE
    Channels: 2
    Endpoint: 1 OUT (ASYNC)
    Rates: 44100, 48000, 88200, 96000, 176400, 192000, 352800, 384000, 705600, 768000
    Data packet interval: 125 us
  Interface 1
    Altset 2
    Format: S16_LE
    Channels: 2
    Endpoint: 1 OUT (ASYNC)
    Rates: 44100, 48000, 88200, 96000, 176400, 192000, 352800, 384000, 705600, 768000
    Data packet interval: 125 us
access: RW_INTERLEAVED
format: S32_LE
subformat: STD
channels: 2
rate: 44100 (44100/1)
period_size: 441
buffer_size: 1764
Simple mixer control 'Kii Audio Internal Clock Validity',0
  Capabilities: pswitch pswitch-joined
  Playback channels: Mono
  Mono: Playback [on]

It looks like it’s playing 44.1 again so it seems like a DAC side issue. Are any of these tests with Roon?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...