Jump to content
sockpit

Rendu Support Thread

Rate this topic

Recommended Posts

Just purchased one. I’ll make copy of the next one so I don’t have to spend $20 if the OS poops the bed again. 

 

And of course after I purchase it I gain access to manage to the uR after cycling the power twice...

 

I have no idea why it’s being so buggy. 


2014 Mac Mini -> (LPS-1.2) ultraRendu -> (LPS4) 20G -> (LPS-1.2) SU-1 -> Spring KTE -> KGGG -> SR-L700
Debut Carbon DC -> Freya -> Stealth 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesus,

 

I just sent you an email about this so it doesn’t take up bandwidth here. 


2014 Mac Mini -> (LPS-1.2) ultraRendu -> (LPS4) 20G -> (LPS-1.2) SU-1 -> Spring KTE -> KGGG -> SR-L700
Debut Carbon DC -> Freya -> Stealth 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a microRendu with SW 2.3 and wanted to upgrade to 2.6 using the Sonic Orbiter upgrade option in Software Mgr. It said it completed successfully and to reboot the mR.  Rebooted it still said SW 2.3, so I tried again and the upgrade said it had nothing to do. Then I read the FAQ saying I still needed to run http://<sonicTransporter ip>/upgrade25.php using my mR's IP address, but it said "File not found."

 

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites
54 minutes ago, brucew said:

Any ideas?

To get to 2.6 from 2.3 you need to get a new microSD card from Sonore for $20.  I'll let @vortecjr tell you how to order it.


NUC7PJYH/AL --> Berkeley Alpha USB --> Jeff Rowland Aeris --> Jeff Rowland 625 S2 --> Focal Utopia 3 Diablos with 2 x Focal Electra SW 1000 BE subs

 

i7-6700K/Windows 10 Version 1903/HDPLEX 200W/HDPLEX 400W DC-ATX --> EVGA Nu Audio Card --> Focal CMS50's 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, rickca said:

To get to 2.6 from 2.3 you need to get a new microSD card from Sonore for $20.  I'll let @vortecjr tell you how to order it.

Yeah, I was afraid of that. I can see how to order on Sonore's website.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I recently upgraded the software on my MicroRendu 1.4. While upgrading did allow me to use the shairware app, I now have another issue. The problem I am having is that both the Lumin and Linn apps no longer see the Microrendu. I know it's working properly on the network, as I have been using it with the shairware setting without issue.

 

Any help would be appreciated. Thanks.

 

JC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't see microRendu in Audirvana Plus for Windows

 

I am able to detect the microRendu when I run Roon.  However, when I switch the app to MPD/DLNA, I do not detect it in Audirvana for windows.  I rebooted the device and installed the latest software (2.6), but audirvana for windows does not recognize it.

 

The microRendu is attached to a Oppo Sonica DAC.

 

Any suggestions?

 

Bruce

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, steveoat said:

Don't see microRendu in Audirvana Plus for Windows

 

I am able to detect the microRendu when I run Roon.  However, when I switch the app to MPD/DLNA, I do not detect it in Audirvana for windows.  I rebooted the device and installed the latest software (2.6), but audirvana for windows does not recognize it.

 

The microRendu is attached to a Oppo Sonica DAC.

 

Any suggestions?

 

Bruce

For A+ - Go to Settings / MPD DLNA and uncheck the Lumin box and press Save.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I just paid for the 2.5 firmware, but saw that a 2.7 is available too.

Will the Micro SD card be sent with the 2.7 version on it already?

And how long does it usually take for the SD card to arrive?

 

Thanks!!

 

Raymond


Happiness is wanting what you have.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, karmanfamily said:

Downloaded squeezebox server on it too and still iPeng and squeezebox remote can't find the microrendu...

 

Do you know the IP adress of your MicroRendu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, whatcomfalls said:

I successfully installed OS V2.7 but now uR no longer shows up in my network (e.g. as a computer or media device. Any ideas?

I had to reboot twice before it finally showed up.  I installed the Linn Kazoo app on my phone and after switching to the MPD/DLNA mode, the uR shows up in Kazoo but it won't play.  I click on a selection in Tidal and it says it is loading but it never plays.  I then attempted playing music from my NAS and the NAS doesn't show up so it has to be some sort of network glitch.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, whatcomfalls said:

I finally got it to work by going into the settings for MPD/DLNA and pressing "apply changes"

MeToo!

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, whatcomfalls said:

I finally got it to work by going into the settings for MPD/DLNA and pressing "apply changes"

I did this initially. I can see the uR in Kazoo but when I press play after selecting a Tidal track  it attempts playing but immediately stops. It doesn't see my NAS at all

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, karmanfamily said:

How long does it usually take for the 2.5 fw sd card to be shipped?

We have not offered 2.5 cards in a while. The website states 2.6 and we will be switching to 2.7 this week. 2.6 can be updated to 2.7 via the web GUI. We may hold orders this week to ship out only 2.7.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, vortecjr said:

If Kazoo does not see your NAS it’s a NAS or network issue. Fixing that issue should also resolve playback...

Any idea why Tidal tracks are not playing? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...