Jump to content
RunHomeSlow

Audirvana Plus 3.5

Rate this topic

Recommended Posts

One other thing to note, when I shut down a UPnP device that is connected to Audirvana, AV just hangs up and I frequently have to force quit it.  This was the case on the old version too.  I don't know if this happens with my one direct connect DAC since it is powered through the USB and never powered off.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I too have been getting the clicks between tracks or perhaps it’s the gapless playback not working

im upsamplong to DSD

Seems there is a problem

whats the answer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yesterday, I could still go to the
on my MacBook Pro Retina Mojave 10.14.5 with Audirvana. Just go into digital out in the Yggdrasil. Dirac live is inserted as audio unit.
Today Audirvana almost doesn't want to start and doesn't load any audio unit plugin anymore.
Can do what I want. Macbook booted...nothing works anymore.
When I now start Audirvana 3.2.15 everything works fine again.
On my iMac I've only had trouble with Audirvana 3.5.15 for days now. Also here plugins don't work anymore.
What's going on?

 


MacBook Pro/ WS2019/AO /Roon & HAF - AudioPC ; Mutec mc-3+ usb - Yggdrasil - Ragnarok - Ecouton LQL 200 ; IMac/win10&AO Roon Core - ControlPC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I'm sorry if this has been asked before - I have Audirvana 3.2.7 and I want to upgrade to 3.5. So, I entered my license key and got the message "license upgraded"  (or something similar to this).

However, Version 3.5 asks for a different key... only 10 characters, instead of 20. Please advise.
Thanks


Silent PC > AO > TQ Black USB > Hegel HD11 > Vovox Textura > Hegel H100 > Vovox Vocalis > MS Mezzo 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did on another partion a el capitan install.

Audirvana 3.5.15 works as expected without any problems.

Now integer mode is up again and all audio units are working.

 

seems to be a problem between mojave/audirvana.

Still sudden slow performance with 3.5.15 on latest mojave and no audio-units.

I can select an audio-unit but it does not load.

What makes me wonder is that yesterday it worked totally ok on my macbook

and today suddenly, nothing has changed on my system, no more audio-units.

 

Tried from 3.5.10-3.5.14...all versions crash at start. 3.5.15 is the only version that starts

but with crazy performance.

 

A response from audirvana staff would be nice. thanks


MacBook Pro/ WS2019/AO /Roon & HAF - AudioPC ; Mutec mc-3+ usb - Yggdrasil - Ragnarok - Ecouton LQL 200 ; IMac/win10&AO Roon Core - ControlPC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good luck with that I didn’t get a response to mine and others click problem above or the one I posted ages ago about A+ not syncing all of the albums in my iTunes library

which I think is or was bothering other people as well

you pays your money.........

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Horevey said:

Hi, I'm sorry if this has been asked before - I have Audirvana 3.2.7 and I want to upgrade to 3.5. So, I entered my license key and got the message "license upgraded"  (or something similar to this).

However, Version 3.5 asks for a different key... only 10 characters, instead of 20. Please advise.
Thanks

I guess you have to order a new 3.5 license key here:

https://audirvana.com/upgrade-3-5/


MacMini 2018 OS 10.14 | MBP 15" 2012 OS 10.13 | XLD | Yate | iTunes 10.7 | Audirvana 3 | RME ADI-2 DAC | Bryston BHA-1 | Hifiman Sundara

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Nico said:

I guess you have to order a new 3.5 license key here:

https://audirvana.com/upgrade-3-5/

I did. This is where I got the “License Upgraded” message. But I didn’t get any new key. The “old” one doesn’t work with version 3.5


Silent PC > AO > TQ Black USB > Hegel HD11 > Vovox Textura > Hegel H100 > Vovox Vocalis > MS Mezzo 6

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Horevey said:

I did. This is where I got the “License Upgraded” message. But I didn’t get any new key. The “old” one doesn’t work. 

It does, this is what this message tells. You then have the link to download 3.5 (now 3.5.15) on this page.

And the easiest is to copy and paste your key. As it is a list of figures and letters, typos are likely to happen otherwise.


MBP 15"/Mac Mini, Audirvana Plus, Audioquest Diamond USB, AMR DP-777, exD DSD DAC (for DSD), Pioneer N-70AE, Audioquest Niagara balanced/Viard Audio Design Silver HD, Accuphase E-560, Cabasse Sumatra MT420

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, DSD256 said:

Did on another partion a el capitan install.

Audirvana 3.5.15 works as expected without any problems.

Now integer mode is up again and all audio units are working.

 

seems to be a problem between mojave/audirvana.

Still sudden slow performance with 3.5.15 on latest mojave and no audio-units.

I can select an audio-unit but it does not load.

What makes me wonder is that yesterday it worked totally ok on my macbook

and today suddenly, nothing has changed on my system, no more audio-units.

 

Tried from 3.5.10-3.5.14...all versions crash at start. 3.5.15 is the only version that starts

but with crazy performance.

 

A response from audirvana staff would be nice. thanks

Can you run the usual database integrity check? (Command in the Maintenance section of the preferences page)?


MBP 15"/Mac Mini, Audirvana Plus, Audioquest Diamond USB, AMR DP-777, exD DSD DAC (for DSD), Pioneer N-70AE, Audioquest Niagara balanced/Viard Audio Design Silver HD, Accuphase E-560, Cabasse Sumatra MT420

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have given up with 3.5 and gone back to 3.2.16

Fed up with the syncing probs 

The clicks between tracks and the stopping just before the end of tracks.

These are all problems that others are experiencing too but neither my complaints or those of others on here have been answered and I’m not aware of a solution.

Each new update of 3.5 doesn’t fix these probs if anything the latest version is worse and I’ve had it with 3.5

For me the overriding criteria is sound quality and I don’t think 3.5 sounds any better than 3.2

I don’t care about all the other changes I just want it to play ALL of each track on ALL of the albums in my iTunes library and until it can do that for me I’ll stick with what works.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://community.audirvana.com/t/playback-stopping-10-seconds-from-the-end-of-song/2242/34

How can we help you solve the problem?
Since 5 days on my setup I have not had the track pause, high sierra latest version and audirvana latest version on imac.

 


iMac,Audirvana,Ampli-Dac RME ADI-2, Marantz SA-KI Pearl Lite, Primaluna PLTwo, Sennheiser HD800S e Focal Utopia, Adam S3V.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can only assume the problems I’m having with 3.5 are problems inherent with this version as so far the old version works fine as it always did before

why I and others have the same problems when some others do not I have no idea

Maybe it’s to do with how the update was performed, maybe us non computer-heads needed better instructions for installing the update

Who knows but I’d love some help and answers although for me as I said I see no advantage in 3.5 even if it did work properly it doesn’t sound any better

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everybody!

have some issue after updating from 3.2.6 to 3.5.15, I did clean re-install.

now my dff files won’t play - error “Unable to open an audio file for playback”

sacd iso plays fine

dac - ifi idsd nano BL 

does anybody had same trouble? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/23/2019 at 1:02 PM, Jud said:

 

Very interesting. Anyone on the thread tried and succeeded?

 

Hmmm... This might explain why the hack didn't work on my new Mac Mini. I'd successfully done the hack several times each on two previous Macs and had no issues. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, stewartg said:

I can only assume the problems I’m having with 3.5 are problems inherent with this version as so far the old version works fine as it always did before

why I and others have the same problems when some others do not I have no idea

Maybe it’s to do with how the update was performed, maybe us non computer-heads needed better instructions for installing the update

Who knows but I’d love some help and answers although for me as I said I see no advantage in 3.5 even if it did work properly it doesn’t sound any better

 

 

Here is my update process, and I have nearly no problems, ever.

 

When I get the pop up telling me there is an update available and asking me if I want to install and relaunch, I say yes.

 

Thats it.


No electron left behind...

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, JoshM said:

 

Hmmm... This might explain why the hack didn't work on my new Mac Mini. I'd successfully done the hack several times each on two previous Macs and had no issues. 

 

It probably is, the T2 chip, other than being a security feature, also takes the place of a lot of previous discrete controllers on the board, one of which is the audio controller. This "feature" is why I moved to network functionality rather than direct USB.


No electron left behind...

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, DADA7 said:

Hi everybody!

have some issue after updating from 3.2.6 to 3.5.15, I did clean re-install.

now my dff files won’t play - error “Unable to open an audio file for playback”

sacd iso plays fine

dac - ifi idsd nano BL 

does anybody had same trouble? 

Correction: dff files plays, but only if I click directly to them, which is extremely uncomfortable since most of them are not separated,  if I try to play cue - error I mention above 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beta remote for android seems to be going on now, were next i suppose 😀


If You Got Ears, You Gotta ListenCaptain Beefheart

 

MacMini, i5, 2.5GHz, SSD, 16Gb, 10.15 > Audirvana Plus 3.5.33 > Wyred DAC2 DSD Special Edition >
Proceed AMP2 > Focal Cobalt 826 Signature Series > Audirvana Remote > iPhone 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Been enjoying A+ 3.5.15 but notice some upper midrange harshness in certain recordings and wonder if I have the SOX parameters optimized.  Kinda odd that some recordings sound startling clear and dynamic and others overly aggressive. As a longtime CA member, also have HQPlayer and PM, all cool stuff, and the aggressiveness of the problematic recordings is kept in check by th settings I use with them.  CA system - a Mac Mini AQ Coffee USB directly to a Mytek B+ with Keces DC -116 LPS powering it balanced outs to a McCormack DNA -500.

 

Appreciate any suggestions regarding SOX parameters.  Thanks.

 

Thought I was a member of CA...missed the name change.  Stylin'...


Tone with Soul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi All,

 

While it has been a few years since my last visit, I'm forced to comeback as a means of gaining insight from the more knowledgable among you, as to how I'm to go about setting up the audio settings and filter in the current version of A+ 3.5?.

 

As I was enjoying a Bluesound Node 2 over said period, until I began to notice that with each firmware upgrade, it'd throw things out of whack, where I'd then have to resort to arranging a team viewer session with one of their techs, which in itself grew rather tiresome........, so late week I decided to go back to using my Mac Mini | Gustard DAC tandem with said current version of 3.5, and was very surprised by the overall sonics as compared to my older 2.6 version.

 

Yet noticed for whatever reason, I wasn't able to sort out how to find the older setting type menu, which allowed me to alter the audio filters by ear, yet thanks to a single response by zacster over on Audio Asylum, I was told to click onto the little speaker icon......., which still didn't help me in finding anything. So I'm to then assume that I've to turn off the iTunes integral setting?, and then attempt to browse through said settings?, or am I missing something?.

 

I'm also having trouble ( whereas I didn't a few years ago ) in running both the Mac Mini | iPad iTunes remote seamlessly, yet have noted this time around after about 30 - 47 or so, my library disappears on the iPad Air 3, which then forced me to reconnect a small 22" HP monitor along with a cordless Apple Keyboard | Track Pad and reconfigure things.........., which for some reason seems wrong!, as this didn't occur said first time around with the older version, once again as I wasn't able to locate any sort of manual for version 3.5, what might I be doing wrong I'd ask?.

 

I recall cutting on both the file and screen sharing on the Mini, yet it still seems to fail after all of listening to 10 - 30 tracks, as I've tried my best to read through this current posting on said 3.5 version, having stopped at page 15, I merely through it best to cut the research short, and merely pose the question as such.

 

Could someone please take a moment to walk me through this?, as I'm once again very very happy with the sound, yet the interfacing properties are wearing me down, I do intend to pursue either a Bluesound Vault 2i or Innuos ZenMini MK lll in the new year, as I've to much prefer having a player with onboard HDD intact, as opposed to relying upon shady Wifi networking to tie it all together, as a pair of power line Ethernet adapters all of a sudden strike me as a variable option of late.

 

Do explain how to get into said settings to up-sample to DSD 128, as well as better integrate the Mac Mini to its iTunes Remote App via a true headless option.

 

TIA!.

O_o scar  


Regards,

O_o scar

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, KT77 said:

 

Do explain how to get into said settings to up-sample to DSD 128, as well as better integrate the Mac Mini to its iTunes Remote App via a true headless option.

 

TIA!.

O_o scar  

 

The old iTunes integration is gone. You now have options for syncing the iTunes Library, but I think that's about it. You can control A+ with it's own  iOS app from the App Store. (I don't use iTunes any longer, so others will give better advice...)

 

Audio options are pretty well hidden - think of it as an Easter Egg. First, music cannot be playing. Click the little loudspeaker icon, find your connection (DAC, usually) and then click the little arrow to the left. As you scroll down there will be a few more up/down arrows to show/hide hidden options. It's all there - just a lot more scrolling and clicking and cryptic symbols than before.

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, bnbayer said:

 

The old iTunes integration is gone. You now have options for syncing the iTunes Library, but I think that's about it. You can control A+ with it's own  iOS app from the App Store. (I don't use iTunes any longer, so others will give better advice...)

 

Audio options are pretty well hidden - think of it as an Easter Egg. First, music cannot be playing. Click the little loudspeaker icon, find your connection (DAC, usually) and then click the little arrow to the left. As you scroll down there will be a few more up/down arrows to show/hide hidden options. It's all there - just a lot more scrolling and clicking and cryptic symbols than before.

 

Hi bnbayer,

 

Thanks for sharing said information, as it does give me somewhere to start......., much appreciated. 🤓


Regards,

O_o scar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...