Jump to content
IGNORED

GentooPlayer


Recommended Posts

 

6 hours ago, antonellocaroli said:

how do you do it manually? with which command?

I was just using your ‘Execute Command’ tab to put in: 

 

cpupower frequency-set -u 1000MHz

 

You often add the option to enable at restarts for other features, so hoped you could do the same for commands we add. But perhaps there is a good reason why you haven’t allowed that option?

 

But if you could, you’d make me very happy 🙂

Synology NAS DS216SE + TF cards -> GentooPlayer in RAM on mini fanless/supercap NUC -> Audio GD R-27 -> S.A.T. Infinity monoblocks -> Gallo Stradas + TR-3 sub Hifiman HE560

Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, odelay said:

 

I was just using your ‘Execute Command’ tab to put in: 

 

cpupower frequency-set -u

 

You often add the option to enable at restarts for other features, so hoped you could do the same for commands we add. But perhaps there is a good reason why you haven’t allowed that option?

 

But if you could, you’d make me very happy 🙂

cpupower has a configuration file in 

/etc/conf.d/cpupower

nano /etc/conf.d/cpupower

 

change it like this

 

image.thumb.png.b3aa8089ee4cf008c40cc5b567a956ec.png

 

and then add cpupower at system start-up

 

rc-update add cpupower default

 

 

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, antonellocaroli said:

cpupower has a configuration file in 

/etc/conf.d/cpupower

nano /etc/conf.d/cpupower

 

change it like this

 

image.thumb.png.b3aa8089ee4cf008c40cc5b567a956ec.png

 

and then add cpupower at system start-up

 

rc-update add cpupower default

 

 

can't this be done through Tweaks menu?

Mac Mini with JRMC26 or Audirvana  / Raspberry4B_4GB(GentooPlayer_LMS) / Raspberry Rpi3B+: Allo DigiOne(GentooPlayer) - M2Tech Evo DAC Two Plus/iPurifier2 - Schiit Vali 2 - Densen DM20pre/30pwr amps - Spendor SP2/3E, Sennheiser HD600 & HD25Aluminum - Audeze Sine

Cables: Vovox, DIY, Furutech. 

Portable sources: iPad, DELL Laptop with JRiver MC26

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, antonellocaroli said:

cpupower has a configuration file in 
/etc/conf.d/cpupower

nano /etc/conf.d/cpupower

change it like this

and then add cpupower at system start-up

 

rc-update add cpupower default

Grazie Filippo,

I hoped there to be able to do it through your web interface as I currently don’t have a monitor attached (used to have a TV there for that...). I’ll try it if I can set a screen up. 
 

If you can think of a way to add such a feature in the future, I’d appreciate it. I thought others might have a need to run there scripts at boot, too?

Synology NAS DS216SE + TF cards -> GentooPlayer in RAM on mini fanless/supercap NUC -> Audio GD R-27 -> S.A.T. Infinity monoblocks -> Gallo Stradas + TR-3 sub Hifiman HE560

Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, antonellocaroli said:

On Rpi, odelay talks about x86 PCs

OK... I thought the menu is the same!!

Mac Mini with JRMC26 or Audirvana  / Raspberry4B_4GB(GentooPlayer_LMS) / Raspberry Rpi3B+: Allo DigiOne(GentooPlayer) - M2Tech Evo DAC Two Plus/iPurifier2 - Schiit Vali 2 - Densen DM20pre/30pwr amps - Spendor SP2/3E, Sennheiser HD600 & HD25Aluminum - Audeze Sine

Cables: Vovox, DIY, Furutech. 

Portable sources: iPad, DELL Laptop with JRiver MC26

Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, odelay said:

Grazie Filippo,

I hoped there to be able to do it through your web interface as I currently don’t have a monitor attached (used to have a TV there for that...). I’ll try it if I can set a screen up. 
 

If you can think of a way to add such a feature in the future, I’d appreciate it. I thought others might have a need to run there scripts at boot, too?

why a monitor? you connect via ssh from another pc...or tablet...or mobil....

I will not add it to the webinterface because it does not work with all cpu....

Link to post
Share on other sites

@antonellocaroli Trying to update upmpdcli to latest version never completes ...

It just remains stuck to a certain point for very long time!

rpi3b+ , GP 5.1

Anything I can do? 

Mac Mini with JRMC26 or Audirvana  / Raspberry4B_4GB(GentooPlayer_LMS) / Raspberry Rpi3B+: Allo DigiOne(GentooPlayer) - M2Tech Evo DAC Two Plus/iPurifier2 - Schiit Vali 2 - Densen DM20pre/30pwr amps - Spendor SP2/3E, Sennheiser HD600 & HD25Aluminum - Audeze Sine

Cables: Vovox, DIY, Furutech. 

Portable sources: iPad, DELL Laptop with JRiver MC26

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, DomieMic65 said:

@antonellocaroli Trying to update upmpdcli to latest version never completes ...

It just remains stuck to a certain point for very long time!

rpi3b+ , GP 5.1

Anything I can do? 

try installing it from the shell

 

MAKEOPTS="-j1" emerge --ask upmpdcli

 

it will take a while but it won't get stuck.

 

why do you want to update it? is the version you have installed not working well?

Link to post
Share on other sites
57 minutes ago, antonellocaroli said:

try installing it from the shell

 

MAKEOPTS="-j1" emerge --ask upmpdcli

 

it will take a while but it won't get stuck.

 

why do you want to update it? is the version you have installed not working well?

it works OK ... just thought it would be good to have the latest version

Thank you!!!

Mac Mini with JRMC26 or Audirvana  / Raspberry4B_4GB(GentooPlayer_LMS) / Raspberry Rpi3B+: Allo DigiOne(GentooPlayer) - M2Tech Evo DAC Two Plus/iPurifier2 - Schiit Vali 2 - Densen DM20pre/30pwr amps - Spendor SP2/3E, Sennheiser HD600 & HD25Aluminum - Audeze Sine

Cables: Vovox, DIY, Furutech. 

Portable sources: iPad, DELL Laptop with JRiver MC26

Link to post
Share on other sites

Hey @antonellocaroli me again...😊

Any plans on adding Tidal connect to GP?

Mac Mini with JRMC26 or Audirvana  / Raspberry4B_4GB(GentooPlayer_LMS) / Raspberry Rpi3B+: Allo DigiOne(GentooPlayer) - M2Tech Evo DAC Two Plus/iPurifier2 - Schiit Vali 2 - Densen DM20pre/30pwr amps - Spendor SP2/3E, Sennheiser HD600 & HD25Aluminum - Audeze Sine

Cables: Vovox, DIY, Furutech. 

Portable sources: iPad, DELL Laptop with JRiver MC26

Link to post
Share on other sites
13 hours ago, jeep972 said:

tout va bien, merci

 

I want to flash a new sd card. since v5.10-21 it's not possible to install hqplayerd. could you please check the build

Link to post
Share on other sites
On 5/3/2021 at 12:58 PM, antonellocaroli said:

it is not a problem with the ebuild...
the problem is blocking an update, you should update glib first, if you want to do that:


 

emerge --sync
emerge -1 dev-libs/glib dev-util/gdbus-codegen

emerge hqplayerd-bin

 

done .but still  impossible to install hqplayerd. could you please give me one good solution

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...