Jump to content
IGNORED

HQPlayer Linux Desktop and HQplayer embedded


Recommended Posts

1 hour ago, jiminlogansquare said:

I followed this advice (actually, @mitchco graciously assisted me in doing this work). The split filters work beautifully in HQPlayer. In fact, similar to when I moved DSD conversion/upsampling out of Roon and into HQPlayer, I am finding that the process runs more efficiently such that I am now able to use poly-sinc-ext3 with Nx Oversampling, which would cause occasional dropouts when I was running the convolution filter in Roon. So, a nice improvement. Thanks!

I highly recommend HQPDcontrolV4 on iOS for remote control. 

Founder of Audiophile Style

Announcing The Audiophile Style Podcast

Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, The Computer Audiophile said:

I highly recommend HQPDcontrolV4 on iOS for remote control. 

Thanks, that looks like a good tool. Any suggestions on a fast and easy bulk ALAC to FLAC convertor that runs on Windows and I could just point toward the music folder on my sonicTransporter? Would be excellent if it would dig into all subfolders to identify and convert files automatically. 

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, jiminlogansquare said:

Thanks, that looks like a good tool. Any suggestions on a fast and easy bulk ALAC to FLAC convertor that runs on Windows and I could just point toward the music folder on my sonicTransporter? Would be excellent if it would dig into all subfolders to identify and convert files automatically. 

dBPoweramp. 

Founder of Audiophile Style

Announcing The Audiophile Style Podcast

Link to post
Share on other sites

Well, OK. I have now converted all my ALAC/M4A files to FLAC, and deleted the duplicate ALAC files. Now, I need help getting those files imported to the HQPlayer library. The screenshot below shows the blank field I need to fill; everything I try putting in there fails to get any files imported. What am I failing to understand?

 

image.thumb.png.fbf0c9d6834acf7464050ce080de1dcd.png

 

Here is a screenshot of the folder/file path where my music resides on my sonicTransporter:

 

image.thumb.png.6fb63e08bc278756c9b2e4614aeedc82.png

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, jiminlogansquare said:

Well, OK. I have now converted all my ALAC/M4A files to FLAC, and deleted the duplicate ALAC files. Now, I need help getting those files imported to the HQPlayer library. The screenshot below shows the blank field I need to fill; everything I try putting in there fails to get any files imported. What am I failing to understand?

 

image.thumb.png.fbf0c9d6834acf7464050ce080de1dcd.png

 

Here is a screenshot of the folder/file path where my music resides on my sonicTransporter:

 

image.thumb.png.6fb63e08bc278756c9b2e4614aeedc82.png

I believe you can put in /storage and it will scan your local sT drive.

Founder of Audiophile Style

Announcing The Audiophile Style Podcast

Link to post
Share on other sites
On 8/26/2021 at 9:40 PM, The Computer Audiophile said:

OK, just confirming that the music stopped playing :~)

 

Linux server running both Roon and HQPlayer. All music stored on the SSD of the Linux server. DAC connected via USB to the server as well. Only network activity is remote control telling Roon to start playback. 

 

Next is to stop Roon from running on the Linux server to see if HQP plays fine. Last time I used only HQP I didn't stop Roon from running and I had the same issue. 

Have you come up with any remedy? I'm having the same problem. I've tried everything I know to try. I've tried with HQPlayer running in Audiolinux and running the HQPlayer OS image. Same sesults on both.

Link to post
Share on other sites
On 9/6/2021 at 11:28 AM, jiminlogansquare said:

Well, OK. I have now converted all my ALAC/M4A files to FLAC, and deleted the duplicate ALAC files. Now, I need help getting those files imported to the HQPlayer library. The screenshot below shows the blank field I need to fill; everything I try putting in there fails to get any files imported. What am I failing to understand?

 

image.thumb.png.fbf0c9d6834acf7464050ce080de1dcd.png

 

Here is a screenshot of the folder/file path where my music resides on my sonicTransporter:

 

image.thumb.png.6fb63e08bc278756c9b2e4614aeedc82.png

 

Click NetworkMounts and enter the ip address and directory name of the shared directory. Click apply.

091843j0hrmr55gg9dbis8.jpg.518629f9f0b65b167738a5d05ebd4be0.jpg

Found success

091844gaqhlhq5haccqla5.jpg.54e4cf87070655bdea19ff9f38c9c2d9.jpg

 

Then to hq os, enter : df -h

1671443678_QQ20210716095211.thumb.jpg.291eecdb5cdf0b5a9e790942d4296f27.jpg

 

 

1462511082_QQ20210907233403.thumb.png.7a09795ca2b47a90c2ee92f2af5da587.png

 

1054100766_QQ20210907233715.png.b7fccba97e41efd4ac7048a5abc9c00f.png

 

the path you can enter more like /run/media/sda1/

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, fishflower said:

 

Click NetworkMounts and enter the ip address and directory name of the shared directory. Click apply.

091843j0hrmr55gg9dbis8.jpg.518629f9f0b65b167738a5d05ebd4be0.jpg

Found success

091844gaqhlhq5haccqla5.jpg.54e4cf87070655bdea19ff9f38c9c2d9.jpg

 

Then to hq os, enter : df -h

1671443678_QQ20210716095211.thumb.jpg.291eecdb5cdf0b5a9e790942d4296f27.jpg

 

 

1462511082_QQ20210907233403.thumb.png.7a09795ca2b47a90c2ee92f2af5da587.png

 

1054100766_QQ20210907233715.png.b7fccba97e41efd4ac7048a5abc9c00f.png

 

the path you can enter more like /run/media/sda1/

 

From the "df" output you can see that the SMB mount you made is mounted under /smb as I said earlier (not under /run/media).

 

Local media is auto-mounted under /run/media and you can just scan plain /run/media to get everything that has been auto-mounted in the library. No need to enter any commands on console.

 

 

Signalyst - Developer of HQPlayer

Pulse & Fidelity - Software Defined Amplifiers

Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Miska said:

 

From the "df" output you can see that the SMB mount you made is mounted under /smb as I said earlier (not under /run/media).

 

Local media is auto-mounted under /run/media and you can just scan plain /run/media to get everything that has been auto-mounted in the library. No need to enter any commands on console.

 

 

 

 

1462511082_QQ20210907233403.thumb.png.7a09795ca2b47a90c2ee92f2af5da587.png

 

Oh, sorry, it's /smb, you can enter /smb,smb/grandfather,/smb/grandfather/father/,/smb/grandfather/father/son.......  as you like

511163276_QQ20210908151851.jpg.a163c71ba0114f93b6680b81115ba7ab.jpg

Link to post
Share on other sites

I can't seem to get HQplayer embedded up and running on Ubuntu server (Focal).

 

The service crashes with the following error:

 

 
/usr/bin/hqplayerd: error while loading shared libraries: libamdhip64.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

 

Any thoughts on what is going on?  I don't have a GPU--this is running on an Intel NUC 10.

Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, paulie said:

I can't seem to get HQplayer embedded up and running on Ubuntu server (Focal).

 

The service crashes with the following error:

 

 
/usr/bin/hqplayerd: error while loading shared libraries: libamdhip64.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

 

Any thoughts on what is going on?  I don't have a GPU--this is running on an Intel NUC 10.

Make sure you’ve install all the rocm stuff. 
 

 

 

Founder of Audiophile Style

Announcing The Audiophile Style Podcast

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, The Computer Audiophile said:

Make sure you’ve install all the rocm stuff. 
 

 

 

Thank you!  That rocm stuff has been a real thorn in my side with trying to get things up and running.

 

There's a few lines of code that I don't understand in your installation guide (which worked perfectly, BTW)--the lines having to do with the rocm library and ldconfig and all that jazz.

 

Anyway, time to install the low-latency kernal.

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, paulie said:

Thank you!  That rocm stuff has been a real thorn in my side with trying to get things up and running.

 

There's a few lines of code that I don't understand in your installation guide (which worked perfectly, BTW)--the lines having to do with the rocm library and ldconfig and all that jazz.

 

Anyway, time to install the low-latency kernal.

The original error you had was discussed in this thread (link below). Just an FYI.

 

 

Founder of Audiophile Style

Announcing The Audiophile Style Podcast

Link to post
Share on other sites
12 hours ago, paulie said:

I can't seem to get HQplayer embedded up and running on Ubuntu server (Focal).

 

The service crashes with the following error:

 

 
/usr/bin/hqplayerd: error while loading shared libraries: libamdhip64.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

 

Any thoughts on what is going on?  I don't have a GPU--this is running on an Intel NUC 10.

 

https://rocmdocs.amd.com/en/latest/Installation_Guide/Installation-Guide.html#ubuntu

 

Link to post
Share on other sites

Thank you everyone for your help! I had to go through this process because a few weeks ago I had a strange problem--I had Ubuntu server 20.04 and HQplayer embedded running smoothly for several months, no issues.  Then HQPlayer wasn't available on my network and it all went downhill from there.  I don't know what caused the problem (package upgrade? Did I mess up a repository? who knows), but re-insalling Ubuntu and following @The Computer Audiophile's guide got things up and running again.

 

Quick question: can I choose a NAA endpoint via HQPDcontrolV4?  Or is that only available to choose on the Embeded web interface?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...