Jump to content
IGNORED

MY Audio Pc didn't see my DAC(NAD M51) after connected Intona (industrail) in between. What happened?


Recommended Posts

First, My PC can recognized DAC. Song can be played. but after a minute, the sound stopped. Then PC didn't recognized my DAC.

I tried to restart, shutdown... but it still happened the same.

What should i do?

DAC - Mytek Brooklyn, Intona High Speed Isolator.Int.Amp - ATC SIA2 150,SP - ATC SCM19, Sub - Paradigm SW2200

Source - Audio PC, Core i7 4785T 2.2Ghz, 8G PPA RAM, Samsung 850pro , WD Black HDD, JCAT USB card, PPA BLACK SATA Cable, HDPLEX H5 gen2 case, LPSu - Uptone JS-2 for DAC and USB Card - TeraDak ATX350W for PC, OS wins2012R2, Audio Optimizer, Fidelizer Pro, ASIO JPLAY, Foobar2000+Ramdisk, Hq player, SP cable - JPS superconductor2, Analog interconnect - Harmornic Tech Magic link III, USB cable - JCAT twin cable, Power cable - JPS kaptivator for Uptone JS-2 forDAC and USB card, Wireworld electra7 for PC, Wireworld electra7 silver for Amp, Magnet 2000 power line stabilzer and conditioner for DAC,PC

12932837_1700967073514123_7525078827891555851_n.jpg

Link to comment

Contact Intona... IME their customer service is beyond reproach.

 

First, My PC can recognized DAC. Song can be played. but after a minute, the sound stopped. Then PC didn't recognized my DAC.

I tried to restart, shutdown... but it still happened the same.

What should i do?

Source:

*Aurender N100 (no internal disk : LAN optically isolated via FMC with *LPS) > DIY 5cm USB link (5v rail removed / ground lift switch - split for *LPS) > Intona Industrial (injected *LPS / internally shielded with copper tape) > DIY 5cm USB link (5v rail removed / ground lift switch) > W4S Recovery (*LPS) > DIY 2cm USB adaptor (5v rail removed / ground lift switch) > *Auralic VEGA (EXACT : balanced)

 

Control:

*Jeff Rowland CAPRI S2 (balanced)

 

Playback:

2 x Revel B15a subs (balanced) > ATC SCM 50 ASL (balanced - 80Hz HPF from subs)

 

Misc:

*Via Power Inspired AG1500 AC Regenerator

LPS: 3 x Swagman Lab Audiophile Signature Edition (W4S, Intona & FMC)

Storage: QNAP TS-253Pro 2x 3Tb, 8Gb RAM

Cables: DIY heavy gauge solid silver (balanced)

Mains: dedicated distribution board with 5 x 2 socket ring mains, all mains cables: Mark Grant Black Series DSP 2.5 Dual Screen

Link to comment
Contact Intona... IME their customer service is beyond reproach.

OMG!!!

Has anyone experienced this?

Help me please... vv'

DAC - Mytek Brooklyn, Intona High Speed Isolator.Int.Amp - ATC SIA2 150,SP - ATC SCM19, Sub - Paradigm SW2200

Source - Audio PC, Core i7 4785T 2.2Ghz, 8G PPA RAM, Samsung 850pro , WD Black HDD, JCAT USB card, PPA BLACK SATA Cable, HDPLEX H5 gen2 case, LPSu - Uptone JS-2 for DAC and USB Card - TeraDak ATX350W for PC, OS wins2012R2, Audio Optimizer, Fidelizer Pro, ASIO JPLAY, Foobar2000+Ramdisk, Hq player, SP cable - JPS superconductor2, Analog interconnect - Harmornic Tech Magic link III, USB cable - JCAT twin cable, Power cable - JPS kaptivator for Uptone JS-2 forDAC and USB card, Wireworld electra7 for PC, Wireworld electra7 silver for Amp, Magnet 2000 power line stabilzer and conditioner for DAC,PC

12932837_1700967073514123_7525078827891555851_n.jpg

Link to comment

Source:

*Aurender N100 (no internal disk : LAN optically isolated via FMC with *LPS) > DIY 5cm USB link (5v rail removed / ground lift switch - split for *LPS) > Intona Industrial (injected *LPS / internally shielded with copper tape) > DIY 5cm USB link (5v rail removed / ground lift switch) > W4S Recovery (*LPS) > DIY 2cm USB adaptor (5v rail removed / ground lift switch) > *Auralic VEGA (EXACT : balanced)

 

Control:

*Jeff Rowland CAPRI S2 (balanced)

 

Playback:

2 x Revel B15a subs (balanced) > ATC SCM 50 ASL (balanced - 80Hz HPF from subs)

 

Misc:

*Via Power Inspired AG1500 AC Regenerator

LPS: 3 x Swagman Lab Audiophile Signature Edition (W4S, Intona & FMC)

Storage: QNAP TS-253Pro 2x 3Tb, 8Gb RAM

Cables: DIY heavy gauge solid silver (balanced)

Mains: dedicated distribution board with 5 x 2 socket ring mains, all mains cables: Mark Grant Black Series DSP 2.5 Dual Screen

Link to comment
Try reinstalling the USB driver for the DAC:

 

M51 Direct Digital DAC - NAD Electronics

 

 

 

If the problem is a bug in the (older) firmware of the DAC, maybe a firmware upgrade can help.

 

Be aware that support might not be able to help you with your unusual and tweaked Windows system (OS wins2012R2, Audio Optimizer, Fidelizer Pro)

 

Thanks. I already upgraded firmware but nothing change.

If it caused by those 3 softwares, it's a big bad news for me because i use all of them.

DAC - Mytek Brooklyn, Intona High Speed Isolator.Int.Amp - ATC SIA2 150,SP - ATC SCM19, Sub - Paradigm SW2200

Source - Audio PC, Core i7 4785T 2.2Ghz, 8G PPA RAM, Samsung 850pro , WD Black HDD, JCAT USB card, PPA BLACK SATA Cable, HDPLEX H5 gen2 case, LPSu - Uptone JS-2 for DAC and USB Card - TeraDak ATX350W for PC, OS wins2012R2, Audio Optimizer, Fidelizer Pro, ASIO JPLAY, Foobar2000+Ramdisk, Hq player, SP cable - JPS superconductor2, Analog interconnect - Harmornic Tech Magic link III, USB cable - JCAT twin cable, Power cable - JPS kaptivator for Uptone JS-2 forDAC and USB card, Wireworld electra7 for PC, Wireworld electra7 silver for Amp, Magnet 2000 power line stabilzer and conditioner for DAC,PC

12932837_1700967073514123_7525078827891555851_n.jpg

Link to comment

Try a short USB cable between Intona and DAC and if that does not work then insert a Regen between Intona and DAC.

Audio PC - Gigabyte H97M-D3H, i7 at 800Mhz, RAM at 800Mhz & PPA OCXO Mobo, Teradak ATX Linear for 20 pin ATX on Mobo, Paul Hynes SR7EHD 12v, 5v & 5v supply on Mobo, Stammheim 12x LT3045's for 1.3v to RAM direct supply, JCat V2 USB Card, WTFPlay Linux Audiophile Player control by MELE F10, Startech LEX to REX on 12v Paul Hynes with 2x SLC cards and out by POE to ISO/Regen, PPA Red USB Cable, Lampizator Big7, Nige design Lifepo4 powered amp, Raidho C1s.

Link to comment
Try a short USB cable between Intona and DAC and if that does not work then insert a Regen between Intona and DAC.

 

I can't use a short cable because my USB card is PPA OCXO card and my cable is a twin cable (JCAT) for from PC to intona. The short one for intona to DAC. If i switch them, it can't work well because output of intona has only one connector which only the signal data will be send out to DAC, so it useless to use intona in that way,

 

I read from another forum. Someone commended that it caused by temperature change. When temperature climb up 1degree, time will change a little bit (in nanosec) then it stop working.

 

Is it true?

 

I mailed to intona this morning. until now, i don't receive any replied mail yet.

 

This is one of my new lesson which i just learned.

Before buying something, don't forget to google " item which i'm interested in + problem"

 

It's too late now...

DAC - Mytek Brooklyn, Intona High Speed Isolator.Int.Amp - ATC SIA2 150,SP - ATC SCM19, Sub - Paradigm SW2200

Source - Audio PC, Core i7 4785T 2.2Ghz, 8G PPA RAM, Samsung 850pro , WD Black HDD, JCAT USB card, PPA BLACK SATA Cable, HDPLEX H5 gen2 case, LPSu - Uptone JS-2 for DAC and USB Card - TeraDak ATX350W for PC, OS wins2012R2, Audio Optimizer, Fidelizer Pro, ASIO JPLAY, Foobar2000+Ramdisk, Hq player, SP cable - JPS superconductor2, Analog interconnect - Harmornic Tech Magic link III, USB cable - JCAT twin cable, Power cable - JPS kaptivator for Uptone JS-2 forDAC and USB card, Wireworld electra7 for PC, Wireworld electra7 silver for Amp, Magnet 2000 power line stabilzer and conditioner for DAC,PC

12932837_1700967073514123_7525078827891555851_n.jpg

Link to comment
Sorry, I didn't know what this Intona thing was when I posted my reply. If the connection works without it, then obviously Intona is the problem.

 

I tried it again an hour ago. It still be the same. I'm so curious with its flash light. it blinked around 2hz. I read in its manual, its only told me - during transmission or something like that. I think it's not a tranmission thing because my DAC shown it loss connection.

DAC - Mytek Brooklyn, Intona High Speed Isolator.Int.Amp - ATC SIA2 150,SP - ATC SCM19, Sub - Paradigm SW2200

Source - Audio PC, Core i7 4785T 2.2Ghz, 8G PPA RAM, Samsung 850pro , WD Black HDD, JCAT USB card, PPA BLACK SATA Cable, HDPLEX H5 gen2 case, LPSu - Uptone JS-2 for DAC and USB Card - TeraDak ATX350W for PC, OS wins2012R2, Audio Optimizer, Fidelizer Pro, ASIO JPLAY, Foobar2000+Ramdisk, Hq player, SP cable - JPS superconductor2, Analog interconnect - Harmornic Tech Magic link III, USB cable - JCAT twin cable, Power cable - JPS kaptivator for Uptone JS-2 forDAC and USB card, Wireworld electra7 for PC, Wireworld electra7 silver for Amp, Magnet 2000 power line stabilzer and conditioner for DAC,PC

12932837_1700967073514123_7525078827891555851_n.jpg

Link to comment

I would not be surprised if the Nad USB driver requires that the USB cable goes direct from PC to the Nad m51. Try removing the Intona isolator and connecting direct. if that works I would try removing the Nad USB driver and see if the computer than recognizes the Nad through the Intona isolator without the Nad USB driver

Link to comment
I would not be surprised if the Nad USB driver requires that the USB cable goes direct from PC to the Nad m51. Try removing the Intona isolator and connecting direct. if that works I would try removing the Nad USB driver and see if the computer than recognizes the Nad through the Intona isolator without the Nad USB driver

 

Ahh i will try it.

So my new DAC is Brooklyn (coming soon) . I hope it may hasn't this problem.

DAC - Mytek Brooklyn, Intona High Speed Isolator.Int.Amp - ATC SIA2 150,SP - ATC SCM19, Sub - Paradigm SW2200

Source - Audio PC, Core i7 4785T 2.2Ghz, 8G PPA RAM, Samsung 850pro , WD Black HDD, JCAT USB card, PPA BLACK SATA Cable, HDPLEX H5 gen2 case, LPSu - Uptone JS-2 for DAC and USB Card - TeraDak ATX350W for PC, OS wins2012R2, Audio Optimizer, Fidelizer Pro, ASIO JPLAY, Foobar2000+Ramdisk, Hq player, SP cable - JPS superconductor2, Analog interconnect - Harmornic Tech Magic link III, USB cable - JCAT twin cable, Power cable - JPS kaptivator for Uptone JS-2 forDAC and USB card, Wireworld electra7 for PC, Wireworld electra7 silver for Amp, Magnet 2000 power line stabilzer and conditioner for DAC,PC

12932837_1700967073514123_7525078827891555851_n.jpg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...