Jump to content
IGNORED

Audirvana Plus crashed and won't run


jayboard
 Share

Recommended Posts

I've used A+ for several years. I just installed A+ on a Mac Mini 2.4 Core 2 Duo that I just purchased. The OS is El Capitan. For the first time, I was trying to see if I could set A+'s library folder to a folder on an external hard drive attached to another Mac, an iMac, on my ethernet LAN, rather than to a folder on a local drive. A+ crashed when I tried to do this, so I guess the answer is no. But as my first question, I'd like to ask for confirmation that this is not possible.

 

My immediate issue is that following this event, I cannot get A+ to run. When A+ crashed, I got a "Problem Report for Audirvana Plus" window telling me that 'Audirvana Plus quit unexpectedly' and giving me the options of sending a report to Apple or reopening the application. Choosing Reopen immediately loops me back to the same Problem Report window. If I launch A+ again, the same Problem Report immediately appears right after I complete the process of loading my license file.

 

I have uninstalled A+ using AppCleaner and reinstalled a fresh copy, but launching A+ after the fresh reinstall produces exactly the same result. I have used Disk First Aid and shut down and started the Mac back up, including clearing the PRAM, before reinstalling and launching A+, but that has made no difference.

 

I'm not sure where to go from here. Any suggestions?

 

Thanks, Jayboard

Link to comment
Share on other sites

Perhaps try removing the library files at /Users/<your-user-name>/Library/Application Support and then restart the application.

 

There are also cache files at /Users/<your-user-name>/Library/Caches/com.audirvana.Audirvana-Plus. So as a second (less hopeful) guess, you might try eliminating those as well.

2013 MacBook Pro Retina -> {Pure Music | Audirvana} -> {Dragonfly Red v.1} -> AKG K-702 or Sennheiser HD650 headphones.

Link to comment
Share on other sites

A big thanks, flattop. AppCleaner didn't get the A+ folder in Application Support (I wonder why--that would seem like a primary target), and after I deleted those files, A+ ran normally again.

 

As far as designating a folder on a drive attached to another computer as A+'s library, I tried again and this time had no problem. The only complication appears to be that A+ requires manual syncing for this arrangement, which for me is a minor inconvenience. So, whatever happened the first time through must have been an aberration.

 

Jayson

Link to comment
Share on other sites

Glad that worked out. I have no explanation for why it worked a second time -- except sometimes computers are like that. :-)

2013 MacBook Pro Retina -> {Pure Music | Audirvana} -> {Dragonfly Red v.1} -> AKG K-702 or Sennheiser HD650 headphones.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
A big thanks, flattop. AppCleaner didn't get the A+ folder in Application Support (I wonder why--that would seem like a primary target), and after I deleted those files, A+ ran normally again.

 

As far as designating a folder on a drive attached to another computer as A+'s library, I tried again and this time had no problem. The only complication appears to be that A+ requires manual syncing for this arrangement, which for me is a minor inconvenience. So, whatever happened the first time through must have been an aberration.

 

Jayson

 

Hello All,

I seem to be experiencing the same issue where Audirvana is crashing when launching on my Mac-Mini using El Capitan OS. I looked for the files mentioned above but not finding them - I don't see anything Audirvana related withing the Library folder as mentioned.

 

Any other ideas/thoughts as to where they may reside? I am using the latest Audirvana 2.5.2 build....

 

Thanks in advance!

Cheers,

Vin.

 

UPDATE: Never mind - I was able to get to the folder using the 'Go To Folder...' option - deleted all the files including the library file which was over 1GB in size (yes I have a lot!!!) and now re-syncing again - I guess something got corrupt - hope it doesn't keep happening on me though as it would be a real pain and not worth continuing to use otherwise...

Link to comment
Share on other sites

Then, when all was synced and and played well, stop A+

and copy that folder "Audirvana" in Applications Support in the Library of your Home Folder....

 

Make those 3 files as a backup for today!!!... i compress that folder and name it with the date in the title :-)

 

When you put something new again in your music folder and your tagging is done, close A+... Copy again that folder for Today... and trash the first one. like that you'll always have a backup of your A+ library to the last day when a bug occur and you lost all that precious and tedious work :-)

If You Got Ears, You Gotta ListenCaptain Beefheart

 

MacMini, 4xi3 3.6GHz, SSD, 20Gb, macOS 12.0 > Audirvana Studio 1.6 >

Wyred DAC2 DSD Special Edition > Proceed AMP2 > Focal Cobalt 826 Signature Series >

Audirvana Remote > iPhone 11

Link to comment
Share on other sites

Thanks and great suggestion - although I moved over to the Mac platform (from PC running JRiver 21) to have something more robust which does not seem to be the case before I have even been able to play one single song?!?! lol

 

BTW, has anyone added album artwork to SACD ISO albums? My problem started when I was simply trying to add artwork and I got a permission error when trying to save the metadata back with the artwork and then it all went horribly wrong! - Am I doing something that is not possible here...?

 

Thanks in advance....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hello all - so things are working but I still have some issues with the following:

 

1) Missing tracks from some albums (even though they all exist in the respective music folder) - How to I get them to list?

2) Audirvana begins to sync at random which takes forever before I can get back to using the application - I would typically have to restart (!)

 

Last but not least, is there a recommendation on how to structure the folders for the music library to operate in a more efficient manner? I am using a Drobo 2nd generation drive which is attached via a USB 3.0 cable.

 

My file structure is as follows which I have added each folder individually to A+ for library syncing:

 

\MP3 Audio

\24 Bit Hires Audio

\SACD Audio

\HDTracks Audio

\DSD Audio

\Redbook CD

\Redbook Vinyl Rips

 

Within these folders, I can have several hundred folders or in some cases, over 1000 folders!!! - So the question I have, is should I group further within each of these folders, or should I simply point A+ to the top level of the Drobo media drive and works its way down from the above 7 folders?

Would appreciate any help/pointers on improving my experience with this application, as I had no issues with the library management and performance on my PC using JRiver until I switched over... :-(

 

Cheers,

Vin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share



×
×
  • Create New...