Jump to content
IGNORED

exasound e12 DAC + audiophile optimizer core mode + JRMC


Recommended Posts

My exasound e12 DAC arrived today and was up and running with a moderate amount of fiddling. It sounds terrific with JRMC and Audiophile Optimizer in the GUI mode, but will not in run in A/O Core Mode. George at exasound very promptly answered my compatibility question as follows:

 

"We don’t have experience with the Audio Optimizer, our point of view is different. Our goal is to make our products insensitive to OS load, number of active processes, USB quality etc. I don’t want to discourage your experiments, please check the discussion to see how others have managed to use it."

 

His email had this link, which is long and covers a multitude of issues: http://www.computeraudiophile.com/f6-dac-digital-analog-conversion/exasound-e18-e20-e28-info-and-experiences-post-all-here-17190/index36.html

 

I'd like to try running the Core Mode, just to see if it provides any benefits. Anybody else had success in getting this to work?

Link to comment
My exasound e12 DAC arrived today and was up and running with a moderate amount of fiddling. It sounds terrific with JRMC and Audiophile Optimizer in the GUI mode, but will not in run in A/O Core Mode. George at exasound very promptly answered my compatibility question as follows:

 

"We don’t have experience with the Audio Optimizer, our point of view is different. Our goal is to make our products insensitive to OS load, number of active processes, USB quality etc. I don’t want to discourage your experiments, please check the discussion to see how others have managed to use it."

 

His email had this link, which is long and covers a multitude of issues: http://www.computeraudiophile.com/f6-dac-digital-analog-conversion/exasound-e18-e20-e28-info-and-experiences-post-all-here-17190/index36.html

 

I'd like to try running the Core Mode, just to see if it provides any benefits. Anybody else had success in getting this to work?

 

What output mode are you using, Kernel Streaming? AO needs to be run again (twice, I think, not entirely sure as I haven't ventured into Core mode yet) to enable KS in Core mode. If you're running WASAPI, core mode + AO doesn't support WASAPI yet. You'd need to run in Minimal Server mode to enable WASAPI.

 

Hope this helps,

Todd

Ryzen 3900x Roon Core PC -> Intel i9900k HQPlayer W10 machine -> iFi Zen Stream NAA

Holo May KTE, Benchmark LA4 preamp

SMC Audio upgraded DNA-125 Amp

Dynaudio Confidence C2 Platinum speakers

Vinyl rig - Schiit Sol, Nagaoka MP-500, Mod Squad PhonoDrive phono stage

Link to comment

toddrhodes: The exasound DAC uses ASIO, but I confess I'm in a little over my head with all these formats. I have run both the Service Tool and A/O itself after the mode switch. JRMC runs, but won't play audio.

 

EuroDriver: Tried the A/O Minimal Server Mode and it wouldn't allow JRMC to play music either.

 

Thanks to both for your responses

Link to comment
  • 1 year later...

If anyone's still interested, I finally found the solution to this problem. The exasound driver has to be running for JRMC to play. I set up Audiophile Optimizer in the core mode, and then used the Driver Helper function of the AO Service Tool to navigate to the folder containing the exasound driver's .exe file, and ran it. All's well!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...