Jump to content
psme

LUMIN - Audiophile Network Music Player

Rate this topic

Recommended Posts

1 hour ago, wklie said:

I cannot reproduce this problem.


😶

 

only difference is... I resumed playback the following day

I'll try again tonight and report tomorrow: might have been just a casualty

btw... my RoPiee Roon Display was working fine: just U1 Mini was acting

 

usually, at the end of day, I empty the queue instead of just pausing playback: this might be why it never happened before


Qnap HS-251+ NAS (powered by an HD-Plex 100w LPS) > Cirrus7 Nimbini v2.5 Media Edition i7-8559U/32/512 running Roon ROCK (powered by a ZeroZone 19v/5A LPS) > Lumin U1 Mini (powered by a Vinnie Rossi Mini Pure-DC-4EVR LPS) >  UpTone Audio ISO Regen (powered by an Uptone Audio UltraCap LPS-1.2) > Metrum Acoustics Adagio NOS digital preamplifier + First Watt SIT 3  power amplifier (or Don Garber Fi "Y" 6922 tube preamplifier + Don Garber Fi "X" 2A3 SET power amplifier, both powered from an Alpha-Core BP-30 Isolated Symmetrical Power Transformer) > Klipsch Cornwall III

 

headphones system:

Cirrus 7 > Lumin U1 Mini > Metrum Adagio > Pathos Aurium amplifier (powered by an UpTone Audio JS-2 LPS) > Focal Clear headphones

Share this post


Link to post
Share on other sites

same as yours and as listed in my first post, Peter

 

basically: paused playback session at the end of day and resumed the following one

only detail I forgot is... not a local album but one streaming from Qobuz


Qnap HS-251+ NAS (powered by an HD-Plex 100w LPS) > Cirrus7 Nimbini v2.5 Media Edition i7-8559U/32/512 running Roon ROCK (powered by a ZeroZone 19v/5A LPS) > Lumin U1 Mini (powered by a Vinnie Rossi Mini Pure-DC-4EVR LPS) >  UpTone Audio ISO Regen (powered by an Uptone Audio UltraCap LPS-1.2) > Metrum Acoustics Adagio NOS digital preamplifier + First Watt SIT 3  power amplifier (or Don Garber Fi "Y" 6922 tube preamplifier + Don Garber Fi "X" 2A3 SET power amplifier, both powered from an Alpha-Core BP-30 Isolated Symmetrical Power Transformer) > Klipsch Cornwall III

 

headphones system:

Cirrus 7 > Lumin U1 Mini > Metrum Adagio > Pathos Aurium amplifier (powered by an UpTone Audio JS-2 LPS) > Focal Clear headphones

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi Peter

 

so... tried once more and I definitely can reproduce the glitch

 

Lumin U1 Mini as Roon endpoint, steps are:

- let an album's track play completely

- hit "Pause" as soon as next one starts (see attached pic)

- let everything there overnight (Lumin enters sleep mode and display goes black)

- following day launch Roon (control) and just hit "play" (from where it left!)

- no track title on U1 Mini display 'till another one starts (see attached pic showing glitch only affects U1 Mini whilst RooPiee Roon Display shows track info)

 

Screenshot 2020-02-13 at 19.50.40.png

IMG_1135.jpeg


Qnap HS-251+ NAS (powered by an HD-Plex 100w LPS) > Cirrus7 Nimbini v2.5 Media Edition i7-8559U/32/512 running Roon ROCK (powered by a ZeroZone 19v/5A LPS) > Lumin U1 Mini (powered by a Vinnie Rossi Mini Pure-DC-4EVR LPS) >  UpTone Audio ISO Regen (powered by an Uptone Audio UltraCap LPS-1.2) > Metrum Acoustics Adagio NOS digital preamplifier + First Watt SIT 3  power amplifier (or Don Garber Fi "Y" 6922 tube preamplifier + Don Garber Fi "X" 2A3 SET power amplifier, both powered from an Alpha-Core BP-30 Isolated Symmetrical Power Transformer) > Klipsch Cornwall III

 

headphones system:

Cirrus 7 > Lumin U1 Mini > Metrum Adagio > Pathos Aurium amplifier (powered by an UpTone Audio JS-2 LPS) > Focal Clear headphones

Share this post


Link to post
Share on other sites

@pl_svn I still cannot reproduce the problem following your steps and waited overnight.  Please confirm you're running Roon build 511, and your Lumin "Idle Sleep" is set to 15 minutes.


Peter Lie

LUMIN Firmware Lead

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi Peter

 

yes, both:

 

 

Screenshot 2020-02-18 at 10.55.42.png

Lumin.jpg

 

anyway... don't get mad at it: it's a very minor glitch I can live with as, usually, I stop playback and empty the play queue. only found it the time I forgot to do the above


Qnap HS-251+ NAS (powered by an HD-Plex 100w LPS) > Cirrus7 Nimbini v2.5 Media Edition i7-8559U/32/512 running Roon ROCK (powered by a ZeroZone 19v/5A LPS) > Lumin U1 Mini (powered by a Vinnie Rossi Mini Pure-DC-4EVR LPS) >  UpTone Audio ISO Regen (powered by an Uptone Audio UltraCap LPS-1.2) > Metrum Acoustics Adagio NOS digital preamplifier + First Watt SIT 3  power amplifier (or Don Garber Fi "Y" 6922 tube preamplifier + Don Garber Fi "X" 2A3 SET power amplifier, both powered from an Alpha-Core BP-30 Isolated Symmetrical Power Transformer) > Klipsch Cornwall III

 

headphones system:

Cirrus 7 > Lumin U1 Mini > Metrum Adagio > Pathos Aurium amplifier (powered by an UpTone Audio JS-2 LPS) > Focal Clear headphones

Share this post


Link to post
Share on other sites

wait Peter... try just once more using a classical music album (or one with "compositions"): stop playback at the very beginning of a "multi-parts track" (eg. beginning of 2nd movement out of 3 or more, as in my screenshot)

 

also... be sure, the following day, to launch Roon so it opens where you left the day before and, without doing anything else, just resume playback by clicking the play/pause button (bottom left corner)


Qnap HS-251+ NAS (powered by an HD-Plex 100w LPS) > Cirrus7 Nimbini v2.5 Media Edition i7-8559U/32/512 running Roon ROCK (powered by a ZeroZone 19v/5A LPS) > Lumin U1 Mini (powered by a Vinnie Rossi Mini Pure-DC-4EVR LPS) >  UpTone Audio ISO Regen (powered by an Uptone Audio UltraCap LPS-1.2) > Metrum Acoustics Adagio NOS digital preamplifier + First Watt SIT 3  power amplifier (or Don Garber Fi "Y" 6922 tube preamplifier + Don Garber Fi "X" 2A3 SET power amplifier, both powered from an Alpha-Core BP-30 Isolated Symmetrical Power Transformer) > Klipsch Cornwall III

 

headphones system:

Cirrus 7 > Lumin U1 Mini > Metrum Adagio > Pathos Aurium amplifier (powered by an UpTone Audio JS-2 LPS) > Focal Clear headphones

Share this post


Link to post
Share on other sites

@wklie Peter: it definitely happens with "compositions" only: tried with a non-classical album and... all is working fine


Qnap HS-251+ NAS (powered by an HD-Plex 100w LPS) > Cirrus7 Nimbini v2.5 Media Edition i7-8559U/32/512 running Roon ROCK (powered by a ZeroZone 19v/5A LPS) > Lumin U1 Mini (powered by a Vinnie Rossi Mini Pure-DC-4EVR LPS) >  UpTone Audio ISO Regen (powered by an Uptone Audio UltraCap LPS-1.2) > Metrum Acoustics Adagio NOS digital preamplifier + First Watt SIT 3  power amplifier (or Don Garber Fi "Y" 6922 tube preamplifier + Don Garber Fi "X" 2A3 SET power amplifier, both powered from an Alpha-Core BP-30 Isolated Symmetrical Power Transformer) > Klipsch Cornwall III

 

headphones system:

Cirrus 7 > Lumin U1 Mini > Metrum Adagio > Pathos Aurium amplifier (powered by an UpTone Audio JS-2 LPS) > Focal Clear headphones

Share this post


Link to post
Share on other sites

@wklie Today I tried to play TuneIn radio. It has worked excellent for 2 months but today the radio channels did not work. When going back to the app, all radio channels where gone (I use only domestic free public radio stations payed over the tax bill).

 

I could see that I was inlogged. But when trying refresh the the channels nothing happened.

 

So I reloaded the app. Now I got an email confirming the order and that I have to pay SEK 109 per month. I closed the agreement as I have not signed such a contract. When checking your homepage you write:

 

TuneIn is built right into the heart of the LUMIN App. Simply create a free TuneIn account and add Radio Stations to your TuneIn 'Library' for them to appear in the LUMIN App.

 

To me this means it is free, but it seems the stations are not free. Please confirm and be clear what it means. If I have to pay I think you should be clear on that. My feeling is that I have been screwed up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/19/2020 at 9:48 PM, pl_svn said:

@wklie Peter: it definitely happens with "compositions" only: tried with a non-classical album and... all is working fine

 

The RAAT endpoint integration does not know the type of music content at all, or whether it's a composition.  If the problem is content specific then this may be a Roon issue.  As for why it shows up in one endpoint but not another, there are different RAAT display API that suits different display hardware characteristics, and those API do not have to share the same issues.  In fact we have an outstanding display API issue that I asked Roon Labs to check, although I cannot say whether yours is the same issue or a separate one at this point.


Peter Lie

LUMIN Firmware Lead

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Ropet said:

So I reloaded the app. Now I got an email confirming the order and that I have to pay SEK 109 per month. I closed the agreement as I have not signed such a contract.

 

To me this means it is free, but it seems the stations are not free. Please confirm and be clear what it means. If I have to pay I think you should be clear on that. My feeling is that I have been screwed up.

 

There is a free TuneIn service and a paid TuneIn Premium service:

https://help.tunein.com/categories/tunein-premium-rJe7xMpvz

 

Please check whether you have invoked Premium Free Trial (from TuneIn app or web - this is not supported in Lumin app so you could not have accidentally invoked it from Lumin app).  If so I think that's not what you intended.


Peter Lie

LUMIN Firmware Lead

Share this post


Link to post
Share on other sites

New U1 Mini user here...  And I love it...  It would be nice to be able to access internet radio stations that provide streaming feeds at a higher resolution then the Tunein service provides...  For instance several stations at SomaFM and Radio Paradise provide streaming at AAC 128 and/or Lossless FLAC @ up to 320...  Is there a way to just tell the U1 Mini where a stream is outside of TuneIn via a direct http address?  If not maybe take this as a feature request...  Even 10 favorite direct stations/streams would be amazing...

 

PS - Thank you for an outstanding product...


A digital dude trapped in an analogue body...

Lumen U1 Mini > Chord Qutest > PrimaLuna Dialogue Premium Tubed Pre > McIntosh MC152 SS Amp > Martin Logan ESLs...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Airplay does not support the speeds described above and it is just crazy to suggest I tie up my cell phone in the process...  And thanks for your support...


A digital dude trapped in an analogue body...

Lumen U1 Mini > Chord Qutest > PrimaLuna Dialogue Premium Tubed Pre > McIntosh MC152 SS Amp > Martin Logan ESLs...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Again, I would suggest there are stations/streams that support AAC 128 and/or Lossless FLAC @ up to 320...

128 and/or 320 > 44.1...


A digital dude trapped in an analogue body...

Lumen U1 Mini > Chord Qutest > PrimaLuna Dialogue Premium Tubed Pre > McIntosh MC152 SS Amp > Martin Logan ESLs...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/24/2020 at 11:01 PM, BlueSkyy said:

Just received a note from a vendor that the folks from The Absolute Sound have awarded the Lumin X1 their Editor's

did you listen x1?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, ddude003 said:

Again, I would suggest there are stations/streams that support AAC 128 and/or Lossless FLAC @ up to 320...

128 and/or 320 > 44.1...

The figures of 128 and 320 that are mentioned are in kbps and are Lossy. AAC is Apple's lossy equivalent of lossy MP3.
The lossless FLAC should in theory be the same as AirPlay (and CD), but the fact it mentions 320kbps confuses things as that would refer to a lossy bitrate and is not usually associated with FLAC.

In all these cases, AirPlay should be capable of sending them without further compression to LUMIN.

I don't know of any high res radio stations that AirPlay couldn't handle.

TuneIn bitrates vary by station up to 320kbps afaik


Associated with LUMIN - The Audiophile Network Music Player.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, ddude003 said:

Again, I would suggest there are stations/streams that support AAC 128 and/or Lossless FLAC @ up to 320...

128 and/or 320 > 44.1...

 

In kbps representation AirPlay would be 1411.


Peter Lie

LUMIN Firmware Lead

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, BlueSkyy said:

I own the X1.


I listened to x1 with d'agostino amplifier, absolutely not interesting sound in comparison, chord dave, dcs bartok, naim nds, even linn akurate katalyst.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not every preference is a conspiracy or the result of propaganda. Opinions DO vary.  It is not important to be "right" in this hobby.  And why the need to question the preferences of someone else just because they are not the same as yours?  What happened to just agreeing to disagree?  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...